Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Allt du behöver veta om trendiga ingrediensen B12

04 mar, 2024 
Avjessica Blockström Hember
Hudvårdsingrediensen B12.
B-vitaminen niacinamid har du säkert koll på, den har varit en av de hetaste ingredienserna i hudvård de senaste åren. Men nu seglar en annan B-vitamin upp som en stjärna på hudvårdshimlen. Bland de välgörande vitaminerna hälsar vi nu B12 välkommen in i rutinen.
Annons
Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svarBrand logo
Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svar

Så fungerar B12: Kobalamin, som B12 också kallas, är ett vattenlösligt vitamin som inte bara har en avgörande roll när det handlar om cellförnyelse. Den har också visat sig vara extra bra på att stärka hudbarriären, dämpa rodnader, lugna irritationer och minska torrhet.

Namnet har det fått för att det innehåller kobolt. Trots det ger B12 en naturligt rosa ton till produkterna det används i.

Härliga B12 produkter

1. Pink Serum, Elixir Cosmeceuticals

Pink Serum från Elixir Cosme­ceuticals.
Pink Serum från Elixir Cosme­ceuticals.

Pink Serum från Elixir Cosmeceuticals är rosa droppar där B12 har sällskap av niacinamid och hyaluronsyra för att stärka och återfukta huden men också dämpa rodnader och ge jämna ut pigmenteringar. ANNONS Se mer och köp det här.

Annons

2. Soothing& Barrier Support Serum, The Ordinary

Soothing and Barrier Support Serum från The Ordinary.
Soothing and Barrier Support Serum från The Ordinary.

I Soothing and Barrier Support Serum från The Ordinary kombineras B12 med gallsyra, bisabolol, ceramider och centella asiatica för att snabbt lindra irritationer, binda fukt och bygga upp barriären hos en känslig hy. ANNONS Se mer och köp serumet här.

3. Strenght Repair Peptide Boost Moisturizer, Ole Henriksen

Strenght Repair Peptide Boost Moisturizer från Ole Henriksen.
Strenght Repair Peptide Boost Moisturizer från Ole Henriksen.

Strenght Repair Peptide Boost Moisturizer från Ole Henriksen är en härlig kräm där B12 också fått sätta tonen. Ämnet flankeras av peptider, ceramider och kollagen för mjukare, spänstigare och fylligare hud. ANNONS Se mer och köp krämen här.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons