Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

5 spännande foundation-nyheter

08 mar, 2021 
AvJessica Blockström
FotografTT
Vacker lyster, välgörande fukt, hudföryngrande, jämnare färg och bra solskydd - den nya tidens foundation är så mycket mer än bara en bas. Här är fem nya favoriter.
Annons

Hydromaniac Tinted Glow från Urban Decay har en fräsch formula som känns lätt när den appliceras och den smälter snyggt ihop med din egen hy. Det här är en hybrid mellan makeup och hudvård där bl a kombucha och marulaolja ger fukt och mjukgör. Du kan använda fingrar, svamp eller borste för att applicera, alla metoder fungerar men ger olika täckande finish. Hydromaniac passar alla hudtyper och det finns 12 nyanser att välja mellan.

Hydromaniac Tinted Glow från Urban Decay kostar ca 280 kr/35 ml. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

Annons

Touche Éclat Le Teint SPF 22 från Yves Saint Laurent är en uppdatering av märkets redan populära foundation., man har nu ökat andelen hudvårdande ingredienser och lagt till lugnande och återfuktande extrakt från ringblomma och malva. Det får din hy att se fräschare ut med riktigt fin lyster. Le Teint är lätt att arbeta in oavsett om du använder foundationborste eller föredrar fingrarna, den lägger sig jämnt och snyggt utan större insats och fungerar bra på allt från normal till en torrare och mer mogen hy. Den håller hela dagen och skyddar dessutom mot solen. Här finns hela 30 nyanser att välja mellan.

Annons

Touche Éclat Le Teint från Yves Saint Laurent kostar ca 505 kr/25 ml. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

Bakuchiol Second Skin Foundation från Make the Make är ganska tunna silkeslena droppar som ger ett skirt och naturligt resultat. Förutom den fina makeupeffekten är formulan preppad med massor av hudvårdande ingredienser, från föryngrande bakuchiol till hyaluronsyra och polyglutaminsyra. De senare fyller på med fukt och ser dessutom till att fukten stannar i huden. Snyggast blir det om du applicerar den med en så kallad duofiber-borste eller lätt fuktad makeupsvamp och formulan passar allt från normal till torr och mogen hy. Den finns bara i sex nyanser.

Annons

Bakuchiol Second Skin Foundation från Make the Make kostar ca 329 kr/30 ml. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

Even Better Clinical Serum Foundation SPF 20 från Clinique är en lyxigt krämig bas laddad med pigment, mineralfilter och vårdande serum, som bl a innehåller C-vitamin, hyaluronsyra, koffein och salicylsyra. Det gör att den jämnar ut struktur och hudton när du bär den samtidigt som du får en klarare och jämnare hudton på sikt. Den finns i hela 42 nyanser, tyvärr går inte alla att hitta överallt. Even Better Clincal Foundation passar normal till torr och mogen hy.

Annons

Even Better Clinical Serum Foundation SPF 20 från Clinique kostar 450 kr/30 ml. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

Total Control Pro Drop Foundation från NYX Professional Makeup är en budgetbas med tunn, nästan vattenliknande, formula. Det gör den fjäderlätt på huden, den känns knappt alls. Bäst fungerar den på normal till fet hy där den ger en naturligt fräsch finish och har bra hållbarhet. Den är dock inte optimal att använda för sig själv om huden är åt det mogna torra hållet, då behövs en återfuktande primer eller liknande under. Med ett lager får du en skir finish, vill du ha mer täckning ökar du bara antalet droppar och bygger på i flera lager. Stort plus för att den finns i 30 nyanser med ett stort urval även för mörka men minus för pipetten som är lite knepig att droppa med.

Annons

Total Control Pro Drop Foundation från NYX Professional Makeup kostar 195 kr/13 ml. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

Sex steg till en perfekt basBrand logo
Sex steg till en perfekt bas
Annons