Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Brun utan sol för ansikte – bästa produkten enligt redaktören

07 jun, 2024 
AvStina Meyerson
FotografPrivat/Comis
bästa brun utan sol för ansikte
Det kan vara klurigt att hitta rätt i brun utan sol-djungeln. Många varianter kan ha många plus men lika många minus; som att produkten har en stark lukt, är svår att applicera eller ger ett ojämnt resultat. Femina-redaktören Stina Meyerson har hittat hittat sin absoluta favorit när det kommer till brun utan sol – som bara tar några sekunder att applicera, som inte kladdar och som ger ett riktigt snyggt och naturligt resultat utan krångel.
Annons
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun OlssonBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun Olsson

Vi är många som tycker om den solkyssta looken – och särskilt nu i varmare tider. Men givetvis går det att få lite färg utan att du behöver pressa på en solstol och utsätta huden för starka UV-strålar. Som bekant är ju lagom med solsken hälsosamt, medan för mycket exponering kan bli skadligt.

I dag finns det många brun utan sol-varianter att välja och vraka bland, men med ett så stort urval att tillgå kan det vara lätt att tappa bort sig i self tanning-djungeln.

Jag har testat en hel uppsjö av brun utan sol-produker och droppat tanning drops, smörjt in mousse, jobbat in kräm och sprayat på mist från mängder av varumärken. Och visst är det så att de flesta produkterna ”gör jobbet”, men samtidigt finns det oftast lika många nackdelar som fördelar med de olika varianterna.

Annons

Det kan handla om att färgen är alldeles för orange, eller kanske till och med är för mesig och knappt syns. Det kan också röra sig om att produkten blir ojämn eller fläckig av olika anledningar. Någonting som kan bli riktigt tråkigt är också om det inte bara är huden som blir fläckig, utan att färgen även sätter sig i lakan eller kläder. Ytterligare ett vanligt minus kan vara om produkten har en stark lukt som inte försvinner.

Personligen så tycker jag också att ett problem med många brun utan sol-produkter är att de kort och gott är lite jobbiga att hålla på med. Jag vill helt enkelt inte behöva avsätta en hel dag åt att få lite färg. Någonting jag stör mig på är till exempel om appliceringen tar lång tid eller om den har en vägledningsfärg som ser smutsig ut och behöver duschas av flera timmar senare. Då känner jag mig lite bunden till att vara hemma tills slutresultatet är som det ska.

Annons

Redaktören: Här är min bästa brun utan sol

Det jag har letat efter är en produkt som kan appliceras snabbt, utan vidare eftertanke och planering, och som jag kan använda och sedan fortsätta med min dag som vanligt. Jag vill kunna klappa in hudvård och sminka mig om jag känner för det – och jag vill få ett naturligt solkysst resultat utan kladd eller starka lukter.

Ber jag om för mycket? Faktiskt inte, för nu har jag äntligen hittat en produkt som bockar av alla mina önskemål!

Sedan jag har testat ett intro-set från Comis är jag såld på den innovativa brun utan sol-teknologin.

Intro-set

Comis

Comis intro-set består av en nano mist-enhet, fyra förfyllda True Tan-kapslar och ett hårband. Utöver intro-setet har Comis också en prenumerationstjänst, så att du kan få kapslar skickade till dig i din takt.

Istället för att rodda med handskar och kräm sätter du bara i en True Tan-kapsel i nano mist-apparaten och sprayar över ansikte och dekolletage i 10–50 sekunder. Till skillnad från en vanlig brun utan sol-mist så är dropparna supersmå och lägger sig helt jämnt över huden. Och i motsats till annan hemma-spray tan finns det ingen risk att få fläckar på händerna av tanning-vätska som rinner, eftersom kapseln redan är påfylld.

Annons

Färgen torkar snabbt (alltså riktigt snabbt!) och när den har gjort det så går det bra att sminka sig som vanligt och så vidare. Färgen fortsätter sedan att utvecklas under ett dygn och lämnar huden glowig, återfuktad och med en solkysst lyster.

comis brun utan sol för ansikte
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.Foto: Comis

Ju längre det går innan du duschar, desto djupare blir färgen. Om du vill kontrollera ditt resultat kan du såklart planera när du ska duscha, men själv brukar jag ärligt talat inte tänka mer på saken efter appliceringen. Eftersom Comis ska passa för alla hudtoner finns det olika rekommendationer, men testa dig fram för att se vad som passar just dig och resultatet du eftersträvar!

comis bästa brun utan sol för ansikte
Klicka på bilden för att läsa mer om Comis prenumerationstjänst.Foto: Comis

När jag bara vill få lite lyster och inte så mycket färg brukar jag, istället för att planera när jag ska duscha, bara spraya lite kortare och inte tömma hela kapseln vid ett tillfälle.

Resultatet håller upp till en vecka för mig. Ju mer du återfuktar, desto mer långvarigt blir det.

Annons