Artikeln innehåller reklamlänkar
0:50

Efter reklamen: Vi öppnar Filorgas skönhetskalender 2021 – spoilervarning!

(0:50)

I norr har den första snön redan kommit och temperaturerna har börjat falla ordentligt på flera håll. Det är något som många märker på huden. Den blir torrare, känsligare och skörare. För att motverka elementens påverkan är det toppen att lägga till en klimatcreme som sista steg i rutinen. Den skyddar både mot kyla, vind och temperaturväxlingar som också kan ge rodnader och irriterade kärl. Här är redaktionens favoriter.

Medical Barrier Cream, Epionce

klimatcreme från epionce

Denna är perfekt om du har väldigt torr och känslig hud, den fungerar också fint som skydd mot väder och vind om du gjort en lite kraftfullare ansiktsbehandling. Förutom vårdande växtextrakt bildar den en fin hinna på huden som ser till att fukt stannar kvar och kinder inte blir så röda. Den välgörande innehåller bivax vilket gör att den ej är vegansk.

Medical Barrier Cream från Epionce kostar 359 kr/75 ml och finns här (länk till Apprl).

Cold Cream, Avène

plånboksvänlig klimatcreme

Det här är en plånboksvänlig klimatcreme som ger fukt och är lite fetare utan att för den skull täppa igen porerna. Den lugnar huden direkt och fungerar inte bara i ansiktet, denna kan du använda även på andra torra partier som behöver extra skydd. Den lätt parfymerade formulan med bivax, mineralolja och källvatten passar dessutom hela familjen.

Cold Cream från Avène kostar 99 kr/40 ml och finns här (länk till Meds).

Barrier Repair, Dermalogica

klimatcreme med mycket behaglig fomula

Denna älskade klassiker känns likt en vanligt hudcreme men agerar lika skyddande som en klimatcreme. Den vattenfria och veganska formulan innehåller ingredienser som både stärker barriären, lugnar och gör huden otroligt len. Till skillnad mot många liknande produkter så är den dessutom toppen under makeup.

Barrier Repair från Dermalogica kostar 529 kr/30 ml och finns här (länk till Apprl).