Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

4 sminktrender vi längtar efter att få se igen

13 aug, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotograftt samt madison inouye och olga lioncat/pexels
kvinna med matchande ansiktsmask
Hemarbete och skyddsmask har inte direkt inspirerat till leklust framför spegeln. Men nu ser det ljusare ut. Så vad längtar vi mest efter att lyfta? Här är makeuptrender vi inte sett på ett tag men gärna plockar upp igen.
Annons
TV: Se 10 misstag nästan alla gör när de sminkar sigBrand logo
TV: Se 10 misstag nästan alla gör när de sminkar sig

Sminktrenderna snurrar allt fortare och allt är inte bara nytt som vi ser. Trender från förr dyker upp titt som tätt, ofta med en twist så att det ändå ska kännas nytt. Vissa kanske man önskar hade stannat i det fördolda medan andra lyser upp tillvaron och märkligt nog känns helt rätt igen när de återuppstår. Kolla in de här fyra trenderna från förr som gärna får göra comeback snart!

Smala bryn

bella hadid med klassiskt smala bryn
Bella Hadid har redan börjat anamma de mer klassiska smala brynen.

För alla oss som var med på 90-talet och plockade bort stora delar av brynen är drömmen att en tunnare brynlook gör comeback. För vad är egentligen mer elegant! Modernt blir det om brynen inte är helt borta och sedan ditmålade med ett streck. Slimmade och snyggt formade men ändå med synliga strån är det vi skulle satsa på. Fattas det några strån? Testa ett brynserum. De som finns idag är riktigt bra.

Annons

Statement-läppar

kvinna med mörkt vinrött läppstift

Att bära ansiktsmask är en liten uppoffring för att begränsa smittan av Covid men det är samtidigt väldigt tråkigt för alla som älskar en riktigt häftig läpplook. Håller mina tummar att vi slipper maskerna och kan dra på ett mustigt rött, knalligt rosa eller lysande blodorange-färgat läppstift på munnen i höst.

Grunge-kajal

Franska Vogues legendariska chefredaktör Carine Roitfeld
Ikoniska chefredaktören för franska Vogue, Carine Roitfeld, har sportat svart kajak i decennier och är än i dag lika cool i sin signaturlook.

Att måla svart runt ögonen och på vattenlinjen är en riktig 90-talsklassiker som bl a hörde tätt ihop med grunge-looken. Ganska långt ifrån den no makeup-makeup trend som varit så stor länge. Den är ögonlooken är inte bara väldigt lättfixad utan ger också fint drag till blicken. Nu finns dessutom massor av riktigt bra pennor som gör att den svarta färgen inte hamnar alltför långt utanför franskanten utan håller sig där du vill ha den.

Annons

Blått, blått, blått

blå statement skugga

Ljuva 90-tal där ögonen lystes upp av blå mascara och blå ögonskugga, hur härligt var inte det! Blå ögonmakeup har spåtts återkomma som trend titt som tätt men det verkar aldrig riktigt bita sig kvar. Kanske att vi kan få se det i höst när flera märken gör försök med färgad mascara men också singelfärger spås bli hett för ögonlocken.

TV: Solpuder - så applicerar du på rätt sättBrand logo
TV: Solpuder - så applicerar du på rätt sätt
Annons