Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktörens val: Bästa micellärvatten

06 maj, 2024 
kvinna sveper bort sminket med micellärvatten
Micellärvatten är rengöringen som är perfekt när du vill att det ska gå snabbt och vara snällt, men det gäller att veta hur du använder det för bäst effekt.
Annons

En gång i tiden var micellärvatten en kultprodukt som bara gick att få tag på på franska apotek. Tack och lov krävs inte längre en resa till Paris för att införskaffa en flaska. Tvärtom finns det numera ett helt badrumsskåp med olika varianter att välja mellan även här hemma. Även om det här kanske låter som en enkel produkt så är det viktigt att leta efter en som passar din hudtyp för att huden varken ska bli torr eller reagera på andra sätt. Det finns micellärvatten som är speciellt formulerade för allt från kombinerad till mogen hy.

Bästa micellärvatten 2024

Här är skönhetsredaktörens fem favoriter.

1. Sensibio H2O, Bioderma

Den här klassikern från Frankrike har fortfarande samma vinnande recept, en skonsam och parfymfri formula som passar även den känsligaste hud. Det var just Bioderma som en gång skapade micellärvattnet. Förutom micellärer finns här lugnande och återfuktande ingredienser och du hittar flaskan i tre olika storlekar, den senaste versionen har grön märkning vilket innebär att flaskan är tillverkad av återvunnen plast och innehållet biologiskt nedbrytbart. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Sensibio Make-Up Removing Micellar Water från Bioderma
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.Home

2. Micellar Cleansing Water, Garnier

Det här plånboksvänliga rengöringsvattnet är också snällt mot känslig hy och innehåller varken parfym eller färgämnen. Den finns i en rejäl flaska och en liten miniversion perfekt för resa. Inte den bästa på att få bort vattenfast smink men allt annat sveper den med lätthet av från huden. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Micellar Cleansing Water från Garnier
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Anti-Ageing Micellar Solution, Filorga

Otroligt skönt micellärvatten får du i den här generösa flaskan där innehållet är både återfuktande, lugnande, balanserande och motverkar åldrande. Det innehåller bland annat trehalos, zink PCA och rhamnos. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Micellar Solution från Filorga
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Oxybiome Cleansing Micellar Water, Dermaceutic

Det här moderna micellärvattnet rengör inte bara huden, det balanserar också det viktiga mikrobiomet på ytan. Dessutom unnehåller det både nicinamid och zinkglutonat som hjälper till att minska synligheten av porer och på sikt också kan jämna ut hudtonen. Det gör den också extra bra om du har kombinerad hud och kanske även problem med finnar. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

oxybiome cleansing micellar water från dermaceutic
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Micellar Water Chamomille, Skin Generics

Det här ganska nya märket bjuder på ett lätt parfymerat micellärvatten i lyxig flaska som innehåller allt från lugnande kamomill och återfuktande glycerin till pH-balanserande trehalos. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

chamomille micellar water cleanser från skin generics
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Det här är micellärvatten

Den här rengöringen innehåller något som kallas just micellärer. Det är små fettmolekyler med en liten svans som drar till sig smuts, fett och solskydd så att det släpper från huden. Har du inget smink behövs ofta bara ett snabbt svep med en bomullsrondell, har du mer makeup och solskydd kan det behövas en lite större insats.

Annons

Så använder du micellärvatten

Den här typen av rengöring är perfekt på morgonen när du redan rengjort huden ordentligt på kvällen och bara vill få bort svett och annat som den gjort sig av med när du sover. Det är också smidigt att ha micellärvatten med sig för snabb rengöring när man reser eller om du är i en stuga utan rinnande vatten.

Gör så här:

Fukta en bomullstuss eller rondell med din rengöring och svep den över huden. Det många missar är dock att du helst ska skölja av ansiktet med vatten efter att du använt ett micellärvatten. Anledningen är att det annars ligger kvar flottiga rester på ytan. Det kan du känna när du tillsätter vatten, att huden nästan är lite glidig. Om du använder micellärvatten ofta så kan huden bli irriterad och känslig i långa loppet. Har du tillfälligt inte tillgång till vatten? Då är det bättre att göra rent med micellärvatten än att inte göra rent alls.

Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lysternBrand logo
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern
Annons