Artikeln innehåller reklamlänkar
Snygga moderna bryn
4 sminktips för dig med mogen hy
1:12

Efter reklamen: 4 sminktips för dig med mogen hy

(1:12)

Slå på ljud

En av de fiffigaste produkterna som kommit de senaste åren är ögonbrynsmascara. Vem gillar inte något som är enkelt att använda, går snabbt och ger fint resultat utan att man måste vara proffs eller öva i timmar. Numera finns det massor av alternativ att välja mellan och du hittar ögonbrynsmascaror som med olika egenskaper. Här är några av favoriterna redaktionen fått under åren och som alla är bland det bästa vi testat.

Brynmascara med utfyllande effekt

brynmascara som fyller ut där det är glest

Den här vårdande brynmascaran är framtagen speciellt för dig där brynen börjat tappa spänsten och formen är på väg att glesa ur. Effekten blir fylligare och ändå väldigt naturlig och mjuk, perfekt när du vill ha definition men utan att det syns. Det enda tråkiga är att färgutbudet är snålt. Age Perfect Brow Densifier finns endast i 3 nyanser.

Brow Densifier från L'Oréal Age Perfect kostar 129 kr och finns här (länk till butik).

Brynmascara med generös borste

brynmascara från anastasia med lite större borste

Här får du en krämig formula och en borste som är lite längre än traditionella brynmascara-borstar. Vinsten med det är att du kan få ett snyggare och tydligare avslut än med de lite knubbigare varianterna. Här har du också ett generöst utbud av färger vilket gör det lätt att hitta exakt rätt för dig. Dipbrow Gel finns nämligen i hela 11 nyanser.

Dipbrow Gel från Anastasia Beverly Hills kostar 270 kr och finns här (länk till butik).

Brynmascara med otrolig hållbarhet

brynmascara från LH Cosmetics sitter mycket bra

Vill du ha en produkt som verkligen håller brynen på plats genom regn och storm så ska du satsa på Infinty Power Tinted Brow Gel från LH Cosmetics. Det här är också en pigmentrik formula så du får fint tryck i färgen. Dock finns inte så många att välja mellan, Infinity Power Tinted Brow Gel finns endast i 3 nyanser.

Infinity Power Tinted Brow Gel från LH Cosmetics kostar 259 kr och finns här (länk till butik).

Brynmascara med serum

brynmascara från bareminerals med padelborste

Här har Bare Minerals kombinerat en annorlunda paddel-liknande borste med en ganska blöt och smidig gelformula. Plastpiggarna kammas fint igenom och täcker därför varje bryn så att looken blir fylligare. Det är också lätt att forma brynen som inte blir stelna när den torkat men finishen här är lite glansigare än tradtionellt. Den här mascaran är dessutom laddad med serum som boostar tillväxten på sikt. Strenght & Lenght Serum Infused Brow Gel finns i 3 nyanser plus en transparent.

Strenght & Lenght Serum Infused Brow Gel från BareMinerals kostar 275 kr och finns här (länk till butik).

Så lägger du på concealer för bäst resultat – 8 enkla knep

Ikonisk brynmascara

klassisk brynmascara från benefit

En modern klassiker som har en väldigt liten borste. Den är ganska stum och därför lättmanövrerad, du kan lätt trycka den mikrofiber-fyllda formulan in mellan dina egna bryn för en naturlig effekt. Det enda knepiga med denna är att få till ett elegant slut ute på kanten. Den är vattenfast men blir trots det inte stel. Gimme Brow+ finns i 10 nyanser.

Gimme Brow+ från Benefit kostar 349 kr och finns här (länk till butik).

Bästa tipset för att få mest effekt av din brynmascara? Börja med att svepa borsten mot brynens växtriktning för riktigt fin fyllighet. Sedan kan du borsta dem i den form du önskar.

Mest läst