Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Här är världens mest populära dofter

30 apr, 2021 
kvinna som doftar på parfym
Rätt doft på huden gör gott för humöret.
En liten droppe av rätt parfym kan snabbt lyfta humöret, komplettera din outfit, vända en dålig dag och få dig att känna dig som en miljon dollar. Här är 10 favoriter, både klassiker och nya stjärnor, som toppar listorna för att de får oss att må så bra.
Annons
6 Artister som släppt sin egen parfymBrand logo
6 Artister som släppt sin egen parfym

Letar du efter en ny doft men vet inte riktigt vad du är ute efter? Kanske den här listan, med några av de allra populäraste parfymerna just nu, kan ge inspiration.

Franskt chic

libre från ysl

Libre EdP från Yves Saint Laurent är en av förra årets stora stjärnor, en blommig damdoft som andas Marocko och Frankrike. Stjärnnoten lavendel kombineras med apelsinblom, jasmin, vanilj och olja från cederträ till en varm och samtidigt franskt chic doftslöja på huden.

Annons

Libre från Yves Saint Laurent kostar 700 kr/30 ml EdP och du hittar den här (reklamlänk).

Härlig gourmand

good girl från carolina herrera

Good Girl från från Carolina Herrera sticker ut av flera anledningar. Förutom den exceptionella designen är det här en riktig gourmand-doft med en varm, mäktig och frestade mix av jasmin, tuberos, kakao och tonkaböna. Numera finns flera flankers, dvs varianter av doften med tweakat innehåll i likadan flaska. Senast ut Very Good Girl som bjuder på litchi och vetiver.

Annons

Good Girl från från Carolina Herrera kostar 650 kr/30 ml EdP och du hittar den här (reklamlänk).

Rockig twist

black opium från ysl

Black Opium EdP från Yves Saint Laurent är redan en modern klassiker som tog över tronen från original-Opium då den lanserades 2014. Det här är en beroendeframkallande mix av mustiga kaffeackord, apelsinblom och vanilj.

Black Opium från Yves Saint Laurent kostar 665 kr/30 ml EdP och du hittar den här (reklamlänk).

Ljuvt blommig

la vie est belle från lancome

La Vie est Belle EdP från Lancôme är en modern ikon som idag byggts ut till en stor familj av populära dofter, t ex årets nyhet Soleil Cristal. Denna ursprungsjuice håller dock ställningarna som den största succén med sin klassiska mix av iris, patchouli och söta gourmandnoter.

Annons

La Vie est Belle från Lancôme kostar 615 kr/30 ml EdP och du hittar den här (reklamlänk).

Sommarens noter

light blue från dolce & gabbana

Light Blue EdT från Dolce & Gabbana är sommardofternas sommardoft som öppnar med krispiga Granny Smith-äpplen och citrus från Sicilien, har ett hjärta av jasmin och ros och får en nypa värme från ceder, amber och mysk.

Light Blue från Dolce & Gabbana kostar 805 kr/50 ml EdT och du hittar den här (reklamlänk).

Blomsterbomb

flowerbomb från viktor & rolf

Flowerbomb från Victor & Rolf är precis som namnet antyder en härligt fyllig bukett av blommor som ros, jasmin, orkidé och osmanthus i ikonisk flaska.

Annons

Flowerbomb från Victor & Rolf kostar 660 kr/30 ml EdP och du hittar den här (reklamlänk).

Sprudlande glädjespridare

daisy från marc jacobs

Daisy från Marc Jacobs är lekfullhet från den underbara blomsterblads-knoppen på toppen till det glädjespridande innehållet. Bland noterna finns framför allt smultron, violblad och elegant vitt trä.

Daisy från Marc Jacobs kostar 850 kr/50 ml EdT och du hittar den här (reklamlänk).

Flytande guld

j'adore från dior

J'Adore EdP från Dior har mer än 30 år på nacken men har legat stadigt på topplistan ända sedan dess. Denna ikoniska och lyxiga blomdoft består av noter från ylang ylang, ros och jasmin.

Annons

J'Adore från Dior kostar 760 kr/30 ml EdP och du hittar den här (reklamlänk).

Hudnära drömnoter

wood sage and sea salt från jo malone

Wood Sage & Sea Salt från Jo Malone är dofthusets stora succé här i Sverige och en dröm för dig som vill ha doften av sommar på huden. Det är havssalt och klippor tillsammans med salvia som gör den mjuk och behaglig med en friskt grön twist.

Wood Sage & Sea Salt från Jo Malone kostar 615 kr/30 ml Cologne och du hittar den här (reklamlänk).

Coola tränoter

mojave ghost från byredo

Mojave Ghost från Byredo är det svenska märkets underbara doft för dig som älskar tränoter men ändå vill ha något som känns kvinnligt. Här får du magnolia, viol, myskokra, chantillymyst, sandelträ och cederträ i en ljuvlig blandning.

Mojave Ghost från Byredo kostar 1400 kr/50 ml EdP och du hittar den här (reklamlänk).

Annons