Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

”Jag har testat alla sminkfavoriter – här är budgetprodukterna jag älskar”

21 maj, 2023 
AvJessica Blockström Hember
FotografRon Lach/pexel
tips smink Jessica blockström
Det behöver inte kostar skjortan att fylla sminkväskan med riktigt bra produkter, det är dessa budgetfavoriter ett bevis för.
Annons
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltidBrand logo
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltid

Inflationsbeauty är blivit ett nytt hett ord på skönhetshimlen i takt med att räntorna stiger och matpriserna skenar. För det fina med smink är att det finns så mycket bra du kan hitta som passar även en mindre budget, när det inte finns utrymme att lägga tusenlappar på sin makeup. Utveckligen här har gått i raketfart och även om du kanske inte får de snyggaste förpackningarna så håller innehållet många gånger riktigt hög klass. Här har jag plockat ut några av stjärnorna som släppts de senaste åren.

Bästa budgetsminket just nu

budgetsmink primer från beautyact

Vill du att sminket ska lägga sig jämnare och sugas fast mot underlaget så är Hydra Gel Primer från BeautyAct by Kicks ett toppenval. Den kostar 249 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons
plånboksvänlig skin tint från idun minerals

Hybrid mellan hudvård och makeup får du med Moisturizing Mineral Skin Tint SPF 30 från Idun Minerals, en tonad ansiktskräm med bra solskyddsfaktor. Den glider på snyggt och ger härlig lyster, du kan också lägga den i flera lager om du önskar. Den kostar 279 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

prisvärd concealer från NYX

Bare with me concealer från NYX har både en bra pumpförpackning och en otrolig formula som är perfekt även för dig med mogen hy. Den lena formulan smälter nämligen fint ihop med huden utan att lägga sig i linjer. Den finns dessutom i många färger med brett urval, från riktigt ljust till riktigt mörkt. Den kostar 139 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons
budget highlighter från lumene

Klassisk highlighter med flytande och superdryg formula får du med Invisible Illumination från Lumene som finns i både rosig, bronstonad och guldig variant. Den ger en skir och fint lystrig slöja som är väldigt lätt att tona ut på huden. Den kostar 319 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

billig makeupsvamp från flaer

Makeupsvampar behöver man byta ofta och då känns det jobbigt att behöva betala flera hundralappar. Med svenska Flaer kommer du undan med betydligt mindre. Deras Soft Blending Sponge kostar 79 kr och du hittar dem här (reklamlänk).

Annons
budgetsmink glimrande läppglans från maybelline

Lent och skönt läppglans som ger mycket lyster och är behagligt att måla på är Lifter Gloss från Maybelline. Den här våren har man dessutom släppt flera nya och fina färger och nu finns hela 15 stycken att välja mellan. Det kostar 129 kr och du hittar det här. (reklamlänk)

glossigt budgetvänligt läppglans från nyx

Föredrar du läppolja så har Lip Oil Lip Drip från NYX Professional Makeup snabbt blivit en favorit. Här bjuds det inte bara på superglans. Du får också en mjukare och lenare läpp tack vare den krämiga formulan som faktiskt inte känns ett dugg oljig. De kostar 119 kr och du hittar dem här (reklamlänk).

Annons
billig mascara som ger volym från isadora

Mascara som ger massor av volym på kort tid är Isadoras succé 10 sec High Impact Volume Mascara. Den tar tag i fransarna fint och sitter dessutom väldigt bra. Den kostar 169 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Skillnaden mellan billigt och dyrt smink

Du kan verkligen hitta riktigt bra makeup för en billig peng idag, som produkterna ovan. Men det finns några saker som ändå kan skilja. Förutom förpackningarna, som ofta är mer genomtänkta och lyxigare hos de dyrare märkena, så lyfter många numera fram de hudvårdande effekterna. Här skulle jag säga att dyrare makeup ofta är strået vassare. Bland de billigare märkena kan det finnas hudvårdande ingredienser men ofta i så liten dos att det egentligen inte gör så stor skillnad.

En annan skillnad är att ny teknologi oftast dyker upp i de dyrare produkterna först. Med det sagt så spiller det sedan ner bland budgetsminket och nu när utvecklingen går så snabbt så behöver man inte vänta så länge på att det ska hända.

Annons