Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Björn Axén börjar med pant på sina förpackningar – så går det till

11 okt, 2019 
AvEmma Castman
Björn Axén blir första hårvårdsmärke att införa pant på sina produkter. Önskan med satsningen är att uppmuntra till återvinning – och förhoppningsvis få fler aktörer att haka på.
Annons

Det senaste året har skönhetsmärket Björn Axén arbetat en hel del med hållbarhet. Tillsammans med Frisörföretagarna har de till exempel presenterat en guide för avfallssortering – med målet att förbättra miljötänket på alla Sveriges hårsalonger.

Men det är inte bara salonger och personal som Björn Axén vill uppmuntra – nyligen kom de nämligen ut med nyheten att de inför pant på alla sina förpackningar.

Tjänsten är till för konsumenter och går ut på att man skannar sina tomma förpackningar vid en återvinningsstation för att sedan belönas med en rabattkod. Allt sker via mobilappen PantaPå (tillgänglig på AppStore och Google Play) och skannade produkter genererar tio procent rabatt på nästa köp i Björn Axéns e-handel eller på deras salonger.

–  Det är helt självklart för oss att finnas med i en app som uppmuntrar till återvinning av förpackningar. Vi har arbetat länge med att informera kunder om hur viktigt det är att sortera i badrummet. Att vi nu dessutom kan ge dem en belöning för återvinningen är klockrent, säger Johan Hellström, ägare av Björn Axén, i ett pressmeddelande.

Annons

Så fungerar appen PantaPå

PantaPå är en mobilapp där privatpersoner får tillgång till olika erbjudande när de väljer att återvinna sina produkter. Erbjudandena skiljer sig åt beroende på vad man väljer att panta, och kan innefatta allt från kuponger till pengar.

För att få appen att fungera måste du befinna dig i närheten av en återvinningsstation. Därefter skannar du streckkoderna på förpackningarna du vill återvinna. Efter varje skannad produkt får du upp ett pantvärde, och det värdet kan du antingen välja att donera till välgörenhet, skicka till en vän eller lösa in.

Förutom Björn Axén är bland andra Apoteket och Yes anknutna till återvinningsappen.

Foto: Björn Axén

Läs mer:

 

Annons