Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Miljardären lägger miljoner på att sluta åldras – här är budgetprodukterna han använder

30 aug, 2023 
AvCecilia Persson
FotografBryaN Johnson/Blueprint
Bryan Johnson hudvård

Vad gör man om man har sålt sitt livsverk och med det har flera miljarder kronor på kontot? Bryan Johnson väljer att sikta på att försöka bli betydligt yngre än sina 46 år – och till sin hjälp tar han bland annat några skönhetsprodukter från ett minst sagt prisvärt varumärke.

Annons

Bryan Johnson är miljardären som har skapat rubriker världen över med sin senaste satsning – att försöka stoppa mänskligt åldrande. Till sin hjälp har han bland annat de pengar han tjänade när han 2013 sålde sitt företag Braintree Venmo till Paypal för hisnande 800 miljoner dollar.

På sin hemsida skriver Bryan Johnson att han sedan han sålde företaget har spenderat miljontals dollar på att både sakta ned sitt åldrande och vrida tillbaka klockan när det kommer till det åldrande som redan har skett. Han menar bland annat att han numera åldras långsammare än en genomsnittlig 10-åring och att hans 46-åriga kropp numera är likvärdig med en 31-årings.

Bryan Johnson beskriver sig själv som världens mest mätta person och ska enligt Bloomberg bland annat ha samma hud som en 18-åring har. På sin hemsida publicerar Johnson information om både sina resultat i mätningarna av sina kroppsfunktioner och organ samt sina dagliga rutiner – där bland annat en något oväntad hudvårdsrutin finns med.

Annons

Trots att Bryan Johnson i svenska mått mätt är miljardär så använder han nämligen hudvårdsprodukter från ett omtalat märke som har minst sagt plånboksvänliga priser.

Bryan Johnsons skönhetsrutin

Utöver aktiva krämer och receptbelagd retinol så finns det alltså, trots en i princip obegränsad budget, med några budgetvänliga produkter från det omtalade märket CeraVe på miljardärens lista över hudvårdsprodukter. Dessa är:

Cerave Blemish Control Cleanser

Den löddrande ansiktsrengöringen rengör porerna, minskar orenheter och överskottssebum och innehåller bland annat salicylsyra och niacinamid. Läs mer om ansiktsrengöringen och köp den här (reklamlänk).

Cerave Blemish Control Cleanser
Klicka på bilden för att komma direkt till rengöringen.

Cerave Facial Moisturising Lotion

Den här fuktgivande ansiktskrämen ska användas dagtid då den bland annat har SPF 30. Utöver det innehåller den bland annat tre essentiella ceramider, niacinamid och hyaluronsyra. Se mer och köp ansiktskrämen här (reklamlänk).

Annons
Cerave Facial Moisturising Lotion
Klicka på bilden för att komma direkt till dagkrämen.

Cerave Facial Moisturising Lotion

Denna ansiktskräm har en liknande formula som den ovan men utan SPF, vilket gör den lämplig att använda på kvällen. Se mer och köp krämen här (reklamlänk).

Cerave Facial Moisturising Lotion
Klicka på bilden för att komma direkt till nattkrämen.

Cerave Moisturising Cream

Den här fuktgivande krämen innehåller bland annat hyaluronsyra och passar lika bra att använda i ansiktet som på kroppen. Läs mer och köp krämen här (reklamlänk).

Annons
Cerave Moisturising Cream
Klicka på bilden för att komma direkt till fuktkrämen.

EltaMD UV Clear Broad-Spectrum SPF 46

Ett annat solskydd som finns med på Bryan Johnsons lista över hudvårdsprodukter är detta bredspektrum-solskydd med SPF 46, med en något högre prislapp än CeraVe-produkterna. Den ska bland annat passa aknebenägen hud och motverka hyperpigmentering. Läs mer om solskyddet och köp det här (reklamlänk).

EltaMD UV Clear Broad-Spectrum SPF 46
Klicka på bilden för att komma direkt till solskyddet.

Skapat rubriker genom att injicera sonens blod

Det är dock inte bara hudvård Bryan Johnson ägnar sig åt för att föryngra sin hud. På sin sajt skriver han att han även gör andra saker för att förbättra sin hudhälsa. Bland annat har han skapat stora rubriker när han berättat att han har injicerat blod från sin son. Han uppmanar även sina följare på X (tidigare Twitter) att göra sömn till sin viktigaste prioritet, och skriver dessutom att han just nu testar bland annat microneedling, botox och infrarött ljus.

Annons
Bryan Johnson med sin son och pappa
Bryan Johnson har involverat såväl sin son som sin pappa i sin jakt på att bli yngre.

Det finns dock många som ifrågasätter miljardärens försök att stoppa och motverka åldrandet. Expressen beskriver honom som desperat och fysioterapeuten Jacob Gudiol, som 2021 utsågs till årets folkbildare av Vetenskap & Folkbildning, säger till exempel till SVT att det finns några faktorer i Bryan Johnsons liv som skulle kunna förlänga hans liv med några få år, till exempel att han sover ut, inte dricker alkohol eller röker och att han tränar regelbundet. Samtidigt beskriver Jacob Gudiol många av de andra saker som Bryan Johnson ägnar sig åt som "vilda chansningar" och menar att chansen att dessa skulle förlänga livet är väldigt liten.

Annons

Precis som många andra anser Jacob Gudiol inte heller att det är värt att leva med så strikta regler för bland annat ett mycket begränsat kaloriintag för att försöka föryngra sig själv, men det finns flera andra techmiljardärer som även de pumpar in miljoner i jakten på ungdomen – och kanske har de alla en liknande syn på kroppen och livet som skiljer sig från många andra:

– Det är en techkille, och de gillar ju det där. De ser det lite som en programvara, säger Jacob Gudiol om Bryan Johnson till SVT.

Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips
Annons