Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

CC-cream med SPF: Här är skönhetsredaktörens favoriter

23 feb, 2023 
Kvinna med CC cream med spf
Smarta basen med bokstavskombinationen CC ger snyggare, jämnare och glowigare hud plus att du får skydd mot solen i en och samma tub.
Annons
5 skönhetshacks med ditt läppbalsamBrand logo
5 skönhetshacks med ditt läppbalsam

Vem älskar inte produkter som jobbar snabbt och lämnar snyggt efter sig? Perfekt när man vill förenkla vardagen. Precis det får du med en CC-cream som också innehåller SPF. Det här är perfekta basprodukten för dig som önskar en direkt jämnare hudton, fräschare glow, gärna lite hudvårdande effekt och samtidigt skydd mot solen. Har du rodnader? Då är CC-creams också toppen. Du ser dem försvinna framöver ögonen tillsammans med pigmentfläckar och glåmig hy. Förkortningen CC står just för color correct och här jobbar man ofta med ingredienser som neutraliserar ojämnheter.

5 CC-cream-favoriter med SPF

CC-cream med hög SPF från CLE

cle cc cream

Denna CC-cream har en märkligt gråspräcklig färg på formulan när du trycker ut den. Men så fort du börjar arbeta den över huden så förvandlas den till hudtonad. Den är ganska krämig i konsistensen men det känns bara behagligt återfuktande och mjukgörande vilket gör att den passar väldigt bra till en mogen hy. Ytan ser jämnare, fräschare och slätare ut med naturligt snygg lyster. Det finns sju nyanser att välja mellan med både neutrala och varma undertoner.

Annons

CCC Cream SPF 50 från CLE kostar 399 kr/30 ml och ANNONS du hittar den här.

CC-ceam med SPF för rodnad hy från Erborian

erborian cc red correct

Har du lite spruckna blodkärl kring näsvingarna eller blir du kanske röd i huden på grund av rosacea? Då ska du spana in Erborians smarta CC Red Correct. Den här formulan med inkapslade gröna pigment neutraliserar rodnader samtidigt som hela huden ser jämnare och fräschare ut. Och det går snabbt, du applicerar den lätt med fingrarna och får ändå enkelt en väldigt snygg finish. Den innehåller dessutom lugnande och fukgivande ingredienser som centella asiatica och glycerin. Den finns endast i en nyans och passar därför allra bäst på en ljusare hud.

CC Red Correct SPF 25 från Erborian kostar 619 kr/45 ml och ANNONS du hittar den exklusivt här.

CC-cream med SPF som ger mycket lyster från It Cosmetics

it cosmetics cc cream

En av de senaste månadernas stora snackis är It Cosmetics uppdaterade foundation CC+ Nude Glow som förutom snyggt utjämnande och färgkorrigerande pigment består av härligt hudvårdande ingredienser som hyaluronsyra, grönt te och niacinamid tillsammans med ett högt solskydd. Du får en omedelbart jämnare, finare och klarare hy med snyggt fuktig lyster. Här kan du dessutom välja mellan mer än 10 nyanser.

Annons

CC+ Nude Glow från It Cosmetics kostar 420 kr/32 ml och ANNONS du hittar den här.

CC-cream med SPF som ger rosig glow

cc cream från Filorgia

Vill du ha en lite mindre täckande formula som låter din egen hudton lysa igenom är Filorgas lysterbomb Oxygen-Glow CC-cream med SPF 30 ett tips. Den ger huden en rosigare look samtidigt som den fyller på med fuktbindande hyaluronsyra vilket gör att du med lätthet kan ha den även som dagkräm om du inte har en alltför torr hy, perfekt när man bara vill ha snabb uppfräschning.

Oxygen-Glow CC-cream SPF 30 från Filorga kostar 445 kr/40 ml och ANNONS du hittar den här.

CC-cream med SPF som ger matt finish

cc cream med spf som passar fet hy

Är du inte sugen på mer lyster utan gärna ser att finishen på basen håller sig mer på den matta sidan är Shape Tape Cloud Coverage från Tarte ett tips. Den ger medeltäckning men här kan du också bygga på om du vill att den ska jämna ut och täcka ännu mer. Både linjer och porer blir mindre tydliga då den har en filterlik finish. Formulan är ändå härligt viktlös, innehåller SPF 15 och har en hel del hudvårdande ingredienser på meritlistan, som hyaluronsyra, snösvamp, squalane, fikonkaktus och aloe - alla med olika fina återfuktande egenskaper. Du hittar också lakritsextrakt som är känt för fina pigmentutjämnande effekter.

Annons

Shape Tape Cloud Coverage från Tarte kostar 499 kr/30 ml och ANNONS den finns här.

Ger en CC-cream tillräckligt skydd mot solen?

Svaret är nej, åtminstone inte för en dag du tänkt spendera i solen. Om du bara ska gå fram och tillbaka till jobbet kan det dock fungera. Säkrast är dock att komplettera med ett riktigt solskydd. Anledningen är att vi av förklarliga skäl inte tar så mycket produkt som behövs för att skyddet ska motsvara faktorn på tuben. Då skulle du använda ca en halv tesked. Tänk också på att du ska skydda halsen och dekolletaget. Där kan det kännas kladdigt och knepigt att lägga din CC-cream.

Så använder du CC-cream

Det fina med en CC-cream är inte bara att den har så många olika funktioner. Den här typen av produkter är också väldigt enkla att applicera. Du kan såklart ha både pensel och svamp men det går väldigt fint att använda fingrarna. Se bara till att du arbetar in formulan lite extra noga kring näsa och näsvingar. Börja i mitten av ansiktet där man oftast behöver mest utjämnande hjälp och arbeta dig utåt.

Annons

Skillnaden mellan foundation och CC-cream

De allra flesta CC-creams innehåller solskydd, något som inte alltid är fallet med vanlig foundation. De är vanligtvis lite kraftigare i konsistensen jämfört med en foundation vilket gör dem fina till en mer mogen hy som lätt blir torr, de liknar mer en tonad fuktkräm men med modern teknologi där man använder utjämnande pigment. På minussidan finns att en CC-cream kanske inte sitter lika snyggt hela dagen som en foundation. Det kan du åtgärda genom att grunda med primer och avsluta med settingspray eller puder.

Annons