Christie Brinkley då nu
VIDEO: 90-talets supermodeller – det här gör de i dag
1:57

Efter reklamen: VIDEO: 90-talets supermodeller – det här gör de i dag

(1:57)

Slå på ljud

Christie Brinkley, 68, har varit en framgångsrik fotomodell sedan 1970-talet, och har prytt omslagen på alla de stora modetidningarna – Vogue, Elle, Harper's bazaar pch Glamour. 1979-1981 var hon dessutom omslagsmodellen på Sport's illustrateds omtalade bikininummer.

Nu närmar sig den forna supermodellen 70 år, men ser fortfarande vacker och livfull ut – och nu delar hon med sig av sina bästa tips för att uppnå det. I en video på Instagram berättar Christie om sina smarta knep som hon tycker passar kvinnor över 50 år som snabbt och enkelt vill se fräscha och pigga ut.

Här är hennes tips!

Skapa naturlig finish

Christie trycker på vikten av att se till att basen ser naturlig ut. Undvik att få en rand vid käklinjen genom att ta ner din foundation en bit på halsen. Hon använder sig av en fuktig beautyblender hellre än borste för att applicera basprodukterna.

Christie Brinkley har varit känd sedan 70-talet.

Rob Rich/Everett Collection

– Blöt din beautyblender. Jag gillar att göra det med varmt vatten. Jag har två olika foundationnyanser på min hand, och tar den ljusare under ögonen, och den varmare under kinderna. Sen tar jag bara det som är kvar och applicerar nerför halsen, ner i dekolletaget och över pannan.

Glöm inte brynen!

Att ha definierade ögonbryn ger mycket struktur till ansiktet, och är bra att inte glömma bort. Brinkley visar upp två olika brynprodukter, från Lancome och Kevin Aucoin, och demonstrerar hur hon ritar små hår i sina bryn.

Christie Brinkley på catwalken 2005.

TIMOTHY A. CLARY

– Med den hårda målar jag små saker som ser ut som små hår i samma riktning, men jag fokuserar alltid på den övre kanten, för man ska tänka upp upp upp. När man blir äldre så tunnas ögonbrynen ut, så ögonbrynspennor är ett måste.

Pigga upp med färg på kinderna

Ingen sminklook är komplett förrän du fått lite färg på kinderna tycker Christie Brinkley. Hon blandar två olika bronzers för att ge sig själv ett solkysst utseende, som hon med hjälp av en fluffig borste applicerar på kinderna. Sedan tar hon samma borste och använder rouge mitt på kinden, och även i pannan och ner för halsen.

Hjälp fransarna på traven

Christie Brinkley tipsar om att öppna upp blicken med hjälp av lösögonfransar. Hon väljer en naturlig och tunn fransmodell för att det inte ska bli för mycket.

– Även ögonfransarna tunnas ut, konstaterar hon.

Christie Brinkley i New York, november 2021.

Lev Radin

Fylligare läppar

Med åldern försvinner kollagenet i läpparna, och tidigare fylliga läppar kan förlora i volym ju äldre vi blir. Därför använder sig Christie Brinkley av lip plumpers, läpprodukter som irriterar läpparna och gör att de blir fylligare.

– Jag älskar dem och det kommer du med. Kolla hur fin färgen är. Kolla hur det gör mina läppar fylligare, säger hon om ett läppglans.

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina - smink för mogen hy
0:57

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina - smink för mogen hy

(0:57)

Slå på ljud

Källa: Prevention.

Mest läst