Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa parfymerna från Chanel – enligt experten

24 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Kvinna med blommor.
Chanel no 5 är antagligen världens mest kända parfym, och inte utan anledning – generationer av kvinnor har haft den som sin signaturdoft.
Men klassikern från 1921 är inte den enda bra parfymen från Chanel.
Parfymexperten Linda G. Levy rankar märkets bästa dofter!
Annons
6 Artister som släppt sin egen parfymBrand logo
6 Artister som släppt sin egen parfym

Sedan Chanel no 5 togs fram av parfymören Ernest Beaux 1921 har den behållit sin status som en av världens mest kända och ikoniska parfymer. I generationer har kvinnor världen över velat dofta som Chanel.

Än i dag är Chanel ett av de allra populäraste parfymmärkena, men det är inte längre bara Chanel no 5 som kunderna vill ha – i dag har Chanel en mängd olika parfymer för olika tillfällen och sinnesstämningar. Parfymexperten Linda G. Levy har plockat fram sina favoriter för Harper's Bazaar.

Medan Chanel no 5 är den mest ikoniska doften Chanel har, så är Chanel Coco Mademoiselle den bästa doften för de sim tycker om varma och blommiga dofter.

Annons

– Den här parfymen är sofistikerad och har byggt upp en lojalitet som är välförtjänt, säger Lina G. Levy.

Chanel Coco Mademoiselle.
Chanel Coco Mademoiselle är ett av märkets mest populära dofter.

Herrparfymen från Chanel som kvinnor använder

Män som använder Chanel-parfymer tycker ofta om Bleu de Chanel, men den träiga och androgyna doften är så mångbottnad att många kvinnor tycker om att använda den.

– Sedan den lanserades har Bleu de Chanel varit en bästsäljare i USA, och jag vet att en del kvinnor använder den för egen del också, säger Linda till Harper's Bazaar.

Till våren rekommenderar Linda parfymen Chanel Chance Eau Tendre, en eau de toilette som ger en lättare doft och har blivit en riktig favorit på marknaden.

– Ja älskar den här som en lätt vårdoft, perfekt för dagtid. Jag har kära minnen från den ikoniska kampanjen, säger hon.

Annons