Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nya rouget som skapat oväntad trend

16 feb, 2024 
AvJessica Blockström Hember
Fotografmilk makeup
cooling water jelly tint från milk makeup
Cooling Water Jelly Tint ger inte bara härlig rodnad till kinderna och färgklick i sminkväskan...
Annons

Vårens sminknyheter lyser verkligen upp tillvaron i slaskiga februari, det är både färgglatt och lekfullt. En lansering som tickar in båda dessa boxar är Cooling Water Jelly Tint från Milk Makeup, ett rougestick med gelformula. Så vad gör att det här blivit en riktig snackis på sociala medier?

Cooling Water Jelly Tint – så härligt att du kan äta det?

milk makeup cooling water jelly tint i två nyanser

Att ögonskuggor, parfymer och läppstift får frestande namn lånade från godisbutiken är inget nytt. Men det senaste året har vi översköljts av en annan gourmet-trend på skönhetsområdet. Främst gäller det olika slags looker som fått namn inspirerade av allt från glazed donut-naglar till den senaste läpptrenden: cherry cola-lips.

Och nu verkar trenden ha spridit sig till själva produkterna. I USA har Hailey Biebers nya makeupmärke Rhodes fått mycket uppmärksamhet för att läpprodukterna har smak. Och så har vi då rouget från Milk Makeup. Det är gjort i en transparent och studsig gelékonsistens som liknar den dallrande amerikanska efterrätten Jell-O.

Annons

Det här har fått en hel del influencers att gå bananas för att kolla om det är så gott som det ser ut. De har helt enkelt tagit en tugga av sticket och det tricket sprids nu som en löpeld. Kolla här!

@youngcouture

The end😭 why is everyone eating this blush? #makeup #jellyblush #makeuptutorial #beauty

♬ original sound - Tempest

Så använder du Milk Makeups Cooling Water Jelly Tint

Att äta rouge är inget vi rekommenderar och det här är verkligen inte en produkt som ska ätas. Många influencers har också gjort en grej av att byta ut innehållet till ätbar Jell-O, något deras följare är snabba på att upptäcka. Men är Cooling Water Jelly Tint ändå värt sin hajp? Svaret är ja. I alla fall om du är ute efter ett härligt kylande och fuktgivande stick som går snabbt på, ger fräscht uppiggande ton till kinderna och som sitter mycket bra. Och är kul att använda! Du kan dessutom använda det på läpparna för en bärigt fin tint där. Det har återfuktande egenskaper och innehåller veganskt kollagen. Lättast att applicera denna viktlösa gelformula på är att använda en fiberborste med lite glesare topp, det som kallas stippling brush. Plocka upp färgen med borsten direkt från sticket. Då får du bäst kontroll för en skir och fräsch finish men kan bygga på om du önskar mer drag i färgen.

cooling water jelly tint på modell

Sticket kommer i fyra nyanser: rosa Burst, korall-tonade Spritz, bärröda Splash och mer knallröda Chill. Det finns just nu endast online här men landar i Sephoras svenska butiker i mitten av mars.

Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"Brand logo
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"
Annons