Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Därför ska du alltid välja kuddfodral av satinkvalitet

15 jan, 2020 
AvRebecka Gustavsson
Därför bör du sova på kuddfodral i satin
Funderar du på att investera i nya örngott eller är du bara nyfiken på varför just de i satin anses vara det bästa alternativet? Då har du kommit helt rätt. Här kan du ta del av våra tips och råd!
Annons

Vilket örngott du väljer att sova på kan betyda mer än vad du tror. Ja, det kan påverka både hud och hår och kan få kosekvenser om du väljer något som inte passar just dig. Både hud och hår nuddar ju nämligen din kudde under hela natten och påverkas av tyget mer än vad vi tror.

När vi sover jobbar nämligen vår hud med att återställa den naturliga balansen och reparera de skador som den kan ha utsatts för under dagen så som föroreningar och andra skadliga ämnen. Så, att investera i rätt sorts produkter och ett örngott som tar hand om din hud när du inte är vaken kan vara ett smart val.

Örngott i satin är bra för hud och hår

Det finns flera anledningar till varför du bör tänka på att byta ut dina nuvarande kuddfodral till de i satin. De finns alternativ som både kan rädda ett slitet hår och hjälpa en hud som inte mår så bra.

Satintyg är nämligen ofta temperaturreglerande vilket betyder att du inte utsätter huden för onödigt höga eller låga temperaturen som kan rubba balansen – eller störa din sömn.

Annons

Ett kuddfodral i satin är även de tyg som sliter minst på hud och hår då de är friktionsfritt. Om du rör dig i sömnen skadas därför inte håret på samma sätt som de kan göra med ett annat alternativ och de kan även minska antalet brutna hårstrån.

Sist men inte minst så absorberar inte siden upp lika mycket fukt som exempelvis bomull kan göra. Så om du vill hjälpa din hud att behålla eventuella produkter i huden under natten, så kan det vara värt att investera i ett kuddfodral i just satin. Dessutom är det helt rätt i tid trendmässigt och fräsch då kvalster inte förekommer lika ofta i satintyg som andra alternativ.

Scrolla ner för att ta del av våra tips och inspireras av några fina kuddfodral som du kan hitta i butik just nu.

Örngott i grön bomullssatin

Örngott i grön nyans som är gjort av bomullssatin, från Ellos Home. ANNONS Här kan du köpa det.

Annons
Örngott i mörkgrå färg i tvättad satin

Grått ekologiskt örngott i tvättad satin, från Jotex. ANNONS Här kan du köpa det.

Örngott satinvävd bomull

Beige örngott i egyptisk satinvävd bomull, från Gant Home. ANNONS Här kan du köpa det.

Annons
Grått örngott i satin

Grått örngott med mönster i satin, från Gripsholm. ANNONS Här kan du köpa det.

Örngott i satin i röd färg

Satinörngott i röd nyans med lyster, från Jotex. ANNONS Här kan du köpa det.

Läs mer: 

Annons