Uv-skydd för ditt hår

Idag har de flesta som rutin, under sommarhalvåret, att alltid ha spf i ansikte och på kropp. Det finns gott om bra produkter som vaken kladdar för mycket eller ger fet hy. Men att du bör skydda ditt hår från solens strålar, kanske inte känns lika självklart.

Därför är det bra med uv-skydd för håret

Det finns flera anledningar till att addera ett bra skydd för håret i din dagliga rutin. När du har färgat hår bleks de pigmenten snabbare än naturliga pigment, du som som färgat det mörkare kan av solens stålar få mer rött och orange medan blonda hår blir mer gula. Ett uv-skydd hjälper dig att behålla din färg! Det motverkar även att solen torkar ut hårstråna så du slipper frissigt hår.

11 bra solskydd till håret

Idag finns det många olika sorters uv-skydd för ditt hår och det bästa är att försöka hitta ett som enkelt kan ta plats i din vardagsrutin. Schampo, leave-in balsam,mousse eller spray med uv-filter, det är bara att välja en favorit!

Schampo och balsam med uv-skydd

Ett enkelt sätt att skydda ditt hår mot solens strålar är att börja använda ett schampo eller balsam som har uv-skydd.

Maira Nila schampo med uv-skydd för håret

1. Maria Nilas Repairschampo är sulfat– och parabenfritt, innehåller algextrakt som bygger upp håret och skyddar ditt hår mot uv-strålning. Finns också som balsam. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

 

GK Hair schampo balsam med uvskydd

2. En skyddande duo från GK Hair som fungerar som solskydd för håret. Balsamet gör verkligen håret glansigt och friskt! Här kan du köpa schampot (reklamlänk från Adtraction) och här kan du köpa balsamet (reklamlänk från Adtraction)

Oribe scalp uv-skydd

 

3. Detta balsam från Oribe blir ett härligt tillskott i din hårvårdsrutin. Speciellt om du har känslig hårbotten eller mjäll. Lugnande, vårdande och skyddar från uv-strålar. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

Stylingprodukter och hårmasker med uv-skydd

Om du inte vill byta ut ditt schampo eller balsam över sommaren finns det några riktigt bra stylingprodukter du istället kan prova.

Evy UV-mousse

4. En hårmousse från Evy Technology som funkar perfekt att styla håret med, men som samtidigt ger skydd mot solen. Ett perfekt komplement i din dagliga rutin. Här kan du köpa det (reklamlänk från Apprl)

Sahajuan hårbehandling med uvskydd

5. En stylingcreme med uv-skydd från Sachajuan, som sitter kvar i håret efter en dusch eller ett bad. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

Oribe hårmask med uv-skydd för håret

6. En lyxig hårmask från Oribe som stärker hårstråna. Masken innehåller fytoceramider som skyddar din färg och jämnar ut hårstrået för ökad glans. En riktig boost för ett torrt och färgat sommarhår. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

 

Keraste olja med uvskydd för håret

7. En hårolja från Kérastase som du kan spraya håret med flera gånger under dagen, för att behålla eller stärka ditt skydd. Funkar i både torrt och fuktigt hår och är perfekt att ha med i handväskan under sommaren. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

Lanzaolja med uvskydd för håret

8. Ett saltvattenspray som ger stadga och det klassiska strandruffset, från Lanza. Det har dessutom fullt uv-skydd! Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

Maria Nila spray med uv-skydd

9. Även Maria Nila har ett härligt spray som ger textur till håret, samtidigt som det ger ett bra skydd mot solen. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

Balmain spray med uvskydd

10. Balmains solskyddsspray ger en frisk och härligt somrig doft i håret, samtidigt som det skyddar din hårfärg och kvalitet! Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

Hårspray med uv-skydd från Biosilk

11. För att ge håret extra glans i sommar har Biosilk tagit fram ett glansspray som dessutom har uv-skydd. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

LÄS MER:

Solskydd med högt spf – för både ansikte och kropp

16 härliga sommarparfymer att investera i

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: