Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Klassiska skönhetsfavoriter som nu finns i refill

06 apr, 2021 
Refill var något som tidigare mest förknippades med städmaterial. Men inte längre för nu kan du fylla på allt från doftljusfavoriten till det lyxiga läppstiftet.
Annons
lyxigt läppstift från hermés

Refill är inte direkt något som tidigare förknippats med lyxiga skönhetsprodukter. Men det ändrades när Hermés förra våren lanserade sitt exklusiva Rouge Hermés. Det här var inte bara ett vanligt (om än ovanligt dyrt) läppstift. Förutom en fantastisk formula så har den snygga hylsan designats så den både ska hålla i evigheter och kunna fyllas på med nytt stift när det första tagit slut. Refill kommer vara husets melodi även i framtiden och snart landar ytterligare en godbit på disken på NK i Stockholm, närmare bestämt Blush Hermés, ett puderrouge i vacker refillförpackning som kommer att kosta 774 kr, refill 478 kr. Trenden är tydlig. Alltfler lyxiga produkter dyker nu upp med refill-möjlighet. Och det är inte bara smart ur miljösynpunkt, du sparar också lite slantar. Här är några av redaktionens skönhetsfavoriter med refill.

Annons

Makeup med refill

nya rouge dior läppstift med refill

Rouge Dior är en läppstiftsikon som lanserades redan 1953. Sedan dess har både formula och förpackning uppdaterats ett antal gånger men kanske slår ändå den senaste versionen ändå alla andra med hästlängder. För här har inte bara formulan får fler vårdande egenskaper och hylsan en ny superelegant design. Nu kan du även spara denna och fylla på med nytt Rouge Dior-stift i någon av den 75 nyanser som finns.

Rouge Dior från Dior kostar ca 430 kr för hylsa och stift, när du köper refill betalar du ca 340 kr.

Hudvård med refill

daily microfoliant från dermalogica

En annan skönhetsklassiker som tog tid på sig att komma med refill trots att produkten är perfekt för detta är Dermalogicas smarta och skonsamma pulverpeeling Daily Microfoliant. Förutom riskli och risextrakt innehåller Daily Microfoliant också papain, salicylsyra samt lakritsrot vilket tillsammans ger lenare, fräschare, mer välmående och lystrigare hudyta.

Annons
peelingpulver i refillpåse

Daily Microfoliant från Dermalogica kostar ca 675 kr/74 gram, för samma mängd i refillpåse är rekommenderat pris ca 610 kr.

creme de corps från kiehls i refill-påse

Kiehl's är ett annat välkänt hudvårdsmärke som jobbar alltmer med refill. Senaste nytt är att man lanserar flera av klassikerna, t ex favoriter som Creme de Corps och Grapefruit Body Cleanser i just påse. Det har visat sig spara upp till 80 % plast jämfört med traditionella plastburkar och flaskor. Hos Kiehls får du dock nöja dig med att du gör en god sak om du köper en liter av härliga Creme de Corps. Priset blir inte mindre för att du tar en refill-påse istället för den vanliga förpackningen. Tvärtom får du faktiskt betala lite mer jämfört med pumpflaskan på 1 liter och samma gäller övriga produkter. Har du köpt mindre flaskor från början blir det dock en vinst att fylla på från påse. Dessutom kommer man från och med nu erbjuda Refill-a-Bottle, en pumpflaska av 100 % aluminium som är inspirerad av märkets apoteks-historia. Med den ska du kunna fylla på och fylla igen några av klassikerna.

Annons

Creme de Corps från Kiehl's kostar ca 815 kr och Grapefruit Body Cleanser ca 515 kr.

Hårvård med refill

ekologiskt schampo och balsam från björn axen

Björn Axén gör massor för att minska avtrycket från sina produkter just nu. Populära Organic-serien, som passar extra bra till lite finare hår, kommer till exempel redan i flaskor av återvunnen plast. Dessutom har man gjort refill-påsar till båda Moisturizing Gentle Shampoo och Moisturizing Conditioner vilket både sparar förpackningsmaterial men gör också att frakten blir mer miljövänlig. Här får du återfuktande och naturliga ingredienser som gör håret härligt välmående.

Organic Moisturizing Gentle Shampoo och Organic Moisturizing Conditioner från Björn Axén kostar båda ca 190 kr/st, refill går på ca 150 kr/250 ml.

Annons

Doftljus med refill

veganskt doftljus från lilla bruket

L:a Bruket gör vackra och väldoftande ljus med veganskt sojavax i handblåsta glaskrukor. Dofterna är underbara och det är trist när allt brunnit ner. Men då kan du för en betydligt billigare peng köpa en påse som enkelt värms i micron och sedan fylls i den rengjorda krukan och du kan börja njuta på nytt. Här finns fyra dofter, det svåra är att välja en av dem: Black Oak, Coriander, Grapefruit och Tabac.

doftljus med refill

Scented Candle från L:a Bruket kostar ca 560 kr, påse med refill går på ca 290 kr och då får du även ny veke.

Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glowBrand logo
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow
Annons