Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Positiva nyheter på djurförsöksfronten

11 mar, 2021 
AvJessica Blockström Hember
FotografTT/Shutterstock.
Kina tar nu ett stort och önskat steg för att sluta med djurförsök när det kommer till kosmetiska produkter.
Vill du vara säker på att dina skönhetsprodukter inte testas på djur har det hittills varit ett stort nej med alla märken som säljs i Kina. Men nu kan det vara på väg att ändras.
Annons
Sex steg till en perfekt basBrand logo
Sex steg till en perfekt bas

Kina har länge varit ett rött skynke när det gäller skönhetsprodukter och djurförsök. Trots att det idag finns massor av data att plocka ifrån och alternativa metoder att använda som ser till att produkter är säkra har de kinesiska myndigheterna hårdnackat hållit fast vid att allt som säljs i landet måste testas på djur. Men nu händer det grejer. För några år sedan började man rucka på reglerna när det gäller försäljning av makeup, hudvård och hårvård från utländska webbshoppar och nu kommer signaler som tyder på att man slutar med djurförsök på det man kallar importerad vanlig kosmetika från och med maj i år. I och med det kommer man även att börja acceptera data från just alternativa testmetoder.

Så vad betyder det? "Vanlig" kosmetika ska vara allt som inte är antiage, hudblekande eller behandla acne. Vill du läsa mer om detta ska du kika här.

Källa skönhetsredaktörerna.se

Annons