Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Smarta knep som döljer utväxten utan att du behöver färga håret

25 maj, 2023 
blond hår utväxt
Börjar du ana din naturliga hårfärg vid rötterna men har ingen tid hos frisören? Spana in de här enkla tipsen som trollar bort oönskad utväxt.
Annons
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder

Oavsett om du är blondin, brunett, svarthårig, kanske rödhätta och hjälpt naturen på traven så kan du säkert känna igen det där ögonblicket när din naturliga hårfärg börjar kika fram och det ser ut som att håret lyfter från skalpen. Av någon utomjordisk lag inträffar det alltid när det är veckors väntetid för att få till en färgning hos frisören. Ingen panik. Det finns flera sätt att rädda upp en begynnande utväxt på. Här är våra favoriter.

4 bästa tipsen för att snyggt trolla bort din utväxt

1. Trolla med torrschampo

Det allra enklaste och snabbaste sättet att dölja en utväxt är att använda torrschampo. Är du blondin eller gråhårig kan ett vanligt traditionellt torrschampo fungera fint för att dölja lite grann men om håret till exempel är brunt och utväxten grå eller blond behövs ett tonat torrschampo. Här finns en alldeles ny variant från Lernberger Stafsing där man lyckats få till en riktigt snygg kall espressoton.

Annons
torrschampo till utväxten från lernberger stafsing
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Styla med utväxten

Hur du fixar din frisyr kan faktiskt få utväxten att se medveten ut, det kan exempelvis vara att du gör flätor eller tvinnar luggen. Det senare är ett bra alternativ för kortare hår.

3. Spraya bort utväxten

Root concealers är toppen när du snabbt vill dölja din utväxt, åtminstone om du hittar rätt nyans. De passar bäst i mörkare hår och speciellt bruna och svarta färger. Smart på dessa är att de flesta har en pip som gör att du kan få färgen precis där den behövs. Många är också vattenfasta vilket gör att du inte behöver vara orolig för att det blir en "Giuliani", det vill säga färg som rinner ner i ansiktet.

Annons

Bright Shadow Root Touch-Up Spray från R+Co är en lyxig variant där formulan smälter in sömlöst med ditt hår. Den finns i sju nyanser, läs mer och köp den här. (reklamlänk)

root concealer från r+co
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

En budgetvariant som gjort stor succé är Magic Root Cover Up concealer Spray från L'Oréal Paris. Hållbarheten är inte riktigt lika perfekt som ovan men ändå klart godkänd. Den finns i sju nyanser och är en bra budgetvariant, du kan läsa mer och köpa den här (reklamlänk).

billig concealer till utväxten från l'oreal
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Byt bena

Det är lätt att håret blir lite plattare om du har benan på samma ställe varje dag och då kommer din utväxt att bli mer synlig. Byt sida på benan eller fluffa upp den en smula så blir det mindre tydligt att utväxten har satt fart.

Annons