Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktören: Hållbara nyheter till badrummet

17 jan, 2021 
Att göra din hudvårdsrutin mer klimatsmart blev precis mycket lättare med nya smarta tillbehör.
Annons
Fantastiskt effektiva rengöringsprodukter som är snälla mot miljönBrand logo
Fantastiskt effektiva rengöringsprodukter som är snälla mot miljön

Vi har blivit bättre på att återvinna allt från tomma schampoflaskor till cremeburkar men bomull är tyvärr en annan femma. Visste du att vi i genomsnitt använder 2-3 bomullsrondeller varje gång vi tvättar ansiktet? Många rondeller blir det på ett år. Men nu kommer nyheterna som gör att vi kan minska ner på förbrukningen.

LastRound är rondellerna som går från pappkänsla till mjuk bomullsfeeling så fort du tillsätter lite fukt.

LastObject lanserade sina omskrivna evighetstops förra året. Jag tycker inte att de fungerar så bra som jag önskat. När man ska sota kajal är de t ex lite för hårda. Men nu kommer samma företag med något jag verkligen fastnat för. LastRound är ett riktigt bra alternativ till bomullsrondellerna. De är tillverkade återvunnet växtmaterial och kommer i en smart behållare som gör dem lätta att hålla reda på och enkla att ta med. Det är 7 stycken i varje paket. Första gången jag kände på dem blev jag en smula skeptisk. De ser nämligen lite ut som disktrasor och är hårda som kartong. Så hur är de att använda? Så fort man fuktar upp dem går det knappt att skilja kopian från originalet. Lite mer kompakta kanske men mjuka och behagliga.

Annons

Du kan ha LastRound till allt från basborttagning till ögonmakeupremover. Jag tänker att nagellack inte är ett alternativ då det både blir knepigt att tvätta bort och gissar att det inte är så miljövänligt att stoppa i maskinen. En ask med Last Round ska räcka till ca 1750 användningar eller fler. Stoppa i tvättpåse och sätt maskinen på 60° när det är dags att göra rent dem.

Smart liten behållare i hållbart framtagen plast får du till dina LastRound-rondeller.

LastRound från LastObject kostar ca 123 kr/ask. Det finns sex olika färger att välja mellan och du hittar dem än så länge här.

Lyxigt mjuka är Garniers pads som gör rent hud när du fuktar med några droppar micellärvatten.

Precis som Last Round så ska Garniers nya Micellar Reusable Eco Pads kunna tvättas många gånger innan de är förbrukade. Men där slutar likheterna. Det här är mer en ren makeupremover än en bomullsrondell. De är ljuvligt fluffiga och mjuka mot huden. Anledningen är att materialet inte är växtfibrer utan 100 % mikrofiber. De för tankarna till Amelie Soies Beauty Towel som tar bort makeup genom att du enbart tillsätter vatten. Garniers eko-pads ska du använda ihop med micellärvatten. Helst märkets egna men jag gissar att det går lika bra med annat om du redan har en favorit, som denna. Det enda jag reagerar på är att dessa pads ska tvättas i 30 grader. Det låter lite lågt för att få dem riktigt rena.

Annons

Micellar Reusable Eco Pads från Garnier kostar ca 79 kr/3 st.

Att välja schampokaka istället för vanligt schampo på flaska är ett sätt att minska sina avtryck. Här kan du läsa om tre jag testat.

SYD är ett svenskt mensvarumärke som gör ekologiska mensprodukter så som tamponger och bindor. Tack vare deras smidiga prenumerationstjänst är det enkelt att pausa och fylla på med produkter och anpassa behovet efter sin egen menscykel. För varje såld påse doneras dessutom 3 kronor till flickors utbildning. Bra va? När du beställer ett startkit får du dessutom den snygga förvaringsboxen på bilden nedan. Här kan du läsa mer om produkterna (reklamlänk).

Klicka på bilden för att läsa mer om produkterna.

Vill du ha flera tips på klimatsmarta val till skönhetsrutinen hittar du det här.

Annons