Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Prisvänliga apoteksprodukten som franska kvinnor älskar

29 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Marion Cotillard.
Hela världens kvinnor vänder sig gärna till fransyskorna för skönhetsinspiration – deras avslappnade elegans är något många eftersträvar.
Därför älskar vi att höra om fransyskornas favoritprodukter, speciellt när de inte kostar särskilt mycket och säljs på apoteket!
Annons
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep

Att se ut som en chic fransk kvinna från Paris är något många inte skulle tacka nej till – faktum är att kvinnor över hela världen inspireras av fransyskorna när det kommer till stil, hår och skönhet. Och det är kanske inte så konstigt? Vi förknippar franska kvinnors stil med en avslappnad elegans och obryddhet – okonstlat hår i en kort page, en naturlig basmakeup med röda läppar och smakfullt kombinerande kläder i en chic look.

För att få till den naturliga sminklooken är det viktigt att ta hand om hyn ordentligt – för att få den där rätta lystern och spänsten är hudvård A och O. Det behöver dock inte kosta särskilt mycket eller vara krångligt.

– Basen för alla franska hudvårdsrutiner är fukt, det är det första vi får lära oss om skönhet. Hud som är återfuktad ordentligt är bättre rustad mot externa faktorer och tydliga ålderstecken. Franska kvinnor har alltid tagit hand o sin hy, säger Paris-födda Emelie Roberson till Vogue.

Annons

Hudkrämen alla fransyskor älskar

Franska makeup-artisten Charlotte Ravet håller med om att hudvård, i kombination med röda läppar, är det viktigaste i skönhetsväg för kvinnorna i Paris.

– Vacker hy och ett inslag av färg är den klassiska franska looken. De flesta franska kvinnor är lojala mot sina produkter, och att hitta det röda läppstift som blir ens signatur är ett måste för alla parisare. Franska kvinnor håller också fast vid skönhets- och sminktips de fått av sin mamma och mormor.

En produkt som franska kvinnor älskar, och som säljs på svenska apotek och skönhetsbutiker, är hudkrämen Lait crème concentre från Embryolisse (reklamlänk). En tub säljs var femte sekund i hela världen.

Embryolisse Lait Creme Concentre.
Embryolisse Lait Creme Concentre säljs på apotek och i skönhetsbutiker.

– Jag minns fortfarande reklamen med en känd fransk skådespelare och hennes dotter som sa ”secret de maquilleurs”, vilket betyder makeup-artisters hemlightet. Vilket är sant, för alla makeup-artister har den här produkten i sitt kit! Den hjälper till att ge hyn en bra grund och ger lyster, säger Charlotte Ravet.

Du hittar krämen bland annat i följande butiker:

Annons