0:51

Efter reklamen: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

(0:51)

Moderiktiga frisyrer och avancerade hårfärgstrender är roligt och inspirerande – men kanske inte något som alla orkar eller hinner engagera sig i. Att färga håret i en helt ny färg kan kräva en del arbete och flera besök hos frisören, vilket både tar tid och kostar pengar.

Om det känns som för mycket möda för en hårförändring kanske en ”money piece” är något för dig. Hårstilen innebär att man har två inramande slingor runt ansiktet i en annan färg än resten av håret – oftast ljusare eller i en klar färg.

Att ha utstickande slingor runt ansiktet är en trend som stjärnorna har gillat i flera år nu, och som hela tiden dyker upp i nya tappningar – ibland är de bredare och mer distinkta, och ibland med diskreta.

Här är sakerna som frisören tänker på – som de inte säger till kunderna

Beyoncé startade trenden – sen hakade alla på

När Beyoncé visade upp sin nya look med ljusare slingor närmast ansiktet i juni 2019 började genast många haka på, och sedan dess har allt fler stjärnor hakat på trenden i olika varianter. Supermodellen Bella Hadid visade upp en variant med röda slingor i ett mörkt hår, medan skådespelaren Jennifer Lawrence valde en mer naturlig variant med ljusblonda slingor som naturligt övergick till ett mer mörkblont hår.

Så om höstens andra trender inte passar dig, är det här kanske något att pigga upp sommarhåret med inför den nya årstiden! Spana in stjärnornas olika tappningar nedan för lite härlig inspiration.

Tidlösa frisyrer – 10 kändisar att inspireras av

Beyoncé

503 Service Unavailable

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez arrives at the 35th Film Independent Spirit Awards on Saturday, Feb. 8, 2020, in Santa Monica, Calif. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Richard Shotwell

Jennifer Lawrence

Jordan Strauss / INVISION / TT

Rosie Huntington-Whiteley

Bella Hadid