Artikeln innehåller reklamlänkar

När man ska fixa glow och ändå undvika att se ut som en discokula är det här bra taktik.

Addera olja

Hudoljor idag finns i massor av olika varianter och flera av dem kan du använda på olika sätt. Förutom att ha dem i hudvårdsrutinen är en hel del användbara som primer under foundation och har både lystergivande och utjämnande effekt. Du får inte riktigt samma fästeffekt som från en traditionell primer dock, det kan vara bra att veta. Du kan också addera din olja som en sista piff-produkt ovanpå basen. Några droppar på kindbenen ger fin och fuktig glow.

Pröva t ex den superlyxiga Dual Essence från Sensai, som kan du köpa här (länk till Kicks), som verkligen får huden att stråla med sin välgörande mix av både olja och serum, ca 1659 kr, eller kika på förra årets snackis +C Vit Priming Oil från Pixi som ger superfin glow men också absorberas snabbt av huden, slätar ut och återfuktar med C-vitamin, gurkmeja samt morotsolja, ca 379 kr. Den kan du köpa här. (länk till Kicks)

Grunda med primer

Vill du ha fästeffekt till din foundation finns numera flera riktigt bra primers som gör detta och samtidigt har en lätt skimrande formula som ger en fin lyster under basen, den ser då ut som den kommer inifrån. Vill du inte glänsa som en instagram-influencer på näsan så undvika att använda den här typen av primer just där. Jag använder den mer på sidorna av ansiktet och hoppar helt enkelt över t-zonen, då slipper man bli som en enda skimrande yta. I t-zonen kan jag istället ta en mer mattande alternativt återfuktande variant.

Pröva t ex lättanvända, snabbjobbande och prisvärda Radiant Skin Primer från BeautyAct by Kicks, den kan du köpa här (länk till Kicks), som även ger klarare hy och bland annat innehåller niacinamide, ca 199 kr, eller klassiska lyxprimern Illuminating Primer från Tom Ford som smälter in i huden och inte bara får den att se ut som en miljon dollar - allt du lägger ovanpå går på så mycket snyggare och den ger en lätt uppstramande effekt, ca 670 kr. Den kan du köpa här. (länk till Åhlens)

Toppa med highlighter

Flytande highlighter är en smart produkt som du kan addera en droppe av i din foundation. Precis som ovan undviker jag det här skimret i t-zonen så jag applicerar min foundation där först och mixar sedan ner highlightern för att fortsätta ut på sidorna av näsan och i övriga ansiktet. Det finns många olika nyanser, för en varm glow är mer guldiga toner fint. Giller du en mer kall effekt så ska du välja silver.

Pröva t ex klassikern Invisible Illumination Nordic Light Instant Illuminizer från Lumene, den kan du köpa här (länk till Kicks), som finns i rosa och silver, ca 299 kr, eller nyheten PGA Skimmering Highlighter från Makethemake som är lite tjockare i konsistensen och innehåller fuktgivande samt fuktbevarande ingredienser, ca 249 kr. Den kan du köpa här. (länk till butik)

Preppa med nattmask

Vill du vakna med glow så kan du enkelt jobba på det under natten. Det finns flera nattmasker som du sover med som fixar just detta.

Pröva t ex the Dream Mask från svenska Mantle, den kan du köpa här, (länk till Lyko) som bl a innehåller CBD, bakuchiol, niacinamide och hyalruonsyra, ca 750 kr, eller Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask från the Body Shop som har hampafröolja, hyaluronsyra, glycerin och aloe vera på ingredienslistan, ca 195 kr. Den kan du köpa här. (länk till Åhlens)

Sex steg till en perfekt bas
Slå på ljud
Mest läst