Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Knepen som får dig att lyckas med eyeliner

22 dec, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografalexandro david, samt aleks båda pexels
Perfekt eyeliner på Beyoncé
Glöm skakiga linjer och kladdiga vingar - här är tipsen som hjälper dig till ett riktigt snyggt och stiligt resultat när du använder eyeliner.
Annons
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealerBrand logo
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

Eyeliner är en av de mest klassiska lookerna när det kommer till makeup. Idag finns dock så många fler eyeliner-looker att testa förutom den ikoniska vingvarianten. Oavsett vad du tycker är snyggt och har siktat in dig på så är de flesta överens om att måla en snygg eyyliner är en av de knepigaste sakerna. Men det går att lyckas. Du behöver bara veta alla smarta tricks som gör det både snyggare, hållbarare och enklare. Här är några av de jag samlat på mig under åren.

Annons

Bästa tipsen för att lyckas med eyeliner

klassisk eyeliner med vinge

En stadig arm är viktig när du målar på dig själv. Tycker du att det är svårt att inte darra om du målar på fri hand så sätt dig ner vid ett bord och stöd armbågen på bordet när du arbetar. Försök sedan inte måla din eyeliner i ett svep. Dela upp det i 3 delar istället. Börja vid inre ögonvrån, fortsätt till rörliga ögonlocket och avsluta med vingen. Blir det ändå svårt med flytande eyeliner? Grunda under med en penna för att få en guidelinje. Se bara till att den är ordentligt vässad. Gör din vinge med ögat öppet för att få rätt vinkel som är smickrande för dina ögon. Har du fina linjer runt ögonen? Gör en tunn riktlinje med öppna ögon först. Blunda sedan och fyll i vingen.

Annons

Tricket som förlänger hållbarheten på eyeliner

Har du svårt att få din eyeliner att sitta kvar? Se till att grunda med en ögonskuggsprimer först, använd ögonskugga och om du har en eyelinerkaka som appliceras med pensel så är det toppen att spraya den med settingspray istället för vatten.

Klassisk eyeliner med en twist

eyeliner med filtspets i brunt från Dior

Älskar du eyeliner men tycker att svart ibland känns lite skarpt? Pröva andra färger. Det är inte bara fint och mjukt utan också supermodernt. Det finns idag dessutom allt från brunt och plommon till silver. Hos Dior finns inte bara filtspetsliner i hela 14 färger, du kan också välja mellan finish i matt, skimrande eller satin.

Annons

Diorshow On Stage Liner från Dior kostar 400 kr och den finns här. (reklamlänk)

När din eyeliner inte blev riktigt som du tänkt

suddpenna som hjälper dig att få snygg effekt av din eyeliner

Blev det lite vingligt? Behöver du fixa till vingspetsen? Då finns ett par riktigt smarta sätt. Antingen använder du en ren brynpensel, en sådan som är snedställd, med lite concealer på. Dra den precis utanför kanten på din eyeliner. Eller så köper du en korrigeringspenna. Den tar bort färgen som kommit utanför.

Save the Day Eye & Lip Perfecter från Stila kostar 206 kr och den finns här. (reklamlänk)

Annons

Genväg till en lyckad eyeliner, tack!

Tyvärr finns det inga. Det gäller bara att öva, öva, öva! Ingen lyckas få till en snitsig eyeliner på första försöket så tipset är att inte testa när du är på väg ut. Bättre att öva när du ändå bara ska vara hemma så kan du testa olika vinklar och metoder. Övar du kommer du att få till det. Det är som att cykla. Man kämpar och kämpar och till slut hittar man snitsen. När man gör det är det så kul.

Lättjobbat med rätt verktyg

pensel som gör det lätt att måla med eyeliner

Har du eyeliner på burk utan applikator? Då behöver du en bra pensel. Det är verkligen värt tiden att leta efter den rätta. Det kommer göra jobbet så mycket lättare. Och det behöver inte vara dyrt. En av mina favoriter kommer från Sigma som har bra priser.

Annons

E06 Winged Liner från Sigma kostar 135 kr och den finns här. (reklamlänk)

Bästa eyeliner för nybörjaren

eyeliner med lättmålad gelformula från bobbi brown

Mjuk gelformula som glider fint längs franskanten och är lätt att få till ett snyggt avslut med hittar du hos Bobbi Brown. Den sitter otroligt bra, går enkelt att korrigera om det skulle behövas och finns i flera klassiska färger, ibland också i limiterade nyanser.

Long-Wear Gel Eyeliner från Bobbi Brown kostar 315 kr och den finns här (reklamlänk).

Annons