Artikeln innehåller reklamlänkar
mörka ringar under ögonen

MediaPunch/Shutterstock

Mörka ringar och svullnad kring ögonen är svårbehandlade och kan få dig att se tröttare ut än vad du faktiskt är. Din concealer kan självklart dölja problemet för stunden, men de flesta önskar att se pigga och fräscha ut även utan smink.

En budgetprodukt som blivit ordentligt hyllad för sin förmåga att snabbt ljusa upp mörka ringar, strama upp huden kring ögonen och få den att se mindre svullen ut är Caffeine Solution 5% + EGCG från The Ordinary (länk till Lyko). Se den snabba effekten på videon nedan!

Recensenterna eniga – därför är den så hyllad

Det finns tusentals olika ögonprodukter på marknaden, varför har just denna blivit så hyllad och vad särskiljer den från andra ögonserum? Jo, nämligen att den består av hela 5% koffein, vilket är en betydligt större andel än de flesta andra ögonprodukter.

Serumet hyllas av amerikanska skönhetsexperter och en av recensenterna skriver att "Serumet är som kaffe för mörka ringar och puffighet". Läs mer om serumets fördelar på Byrdie.

Varför är koffein så effektivt för huden kring ögonen?

Oberoende studier visar att applicering av koffein kan bidra till att minska påsar och mörka ringar kring och under ögonen. Dessutom hjälper koffeinet till att dra ihop blodkärlen, vilket dramatiskt kan minska mörka ringar och svullnader med en snabb verkan.

Ingrediensen har även antioxidantegenskaper som hjälper till att skydda cellerna mot UV-strålning och saktar ner åldrandet av huden. Därför är koffein en väldigt eftertraktad ingrediens i just ögonprodukter.

Caffeine Solution 5% + EGCG från The Ordinary (länk till Lyko)

Detta är ett vattenbaserat ögonserum minskar svullnader och mörka ringar i ögonkonturen. Formulan fungerar tack vare dess höga koncentration av koffein och ren Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) från gröna teblad.

Serumet hittar du hos dessa nätbutiker (klicka på butikens namn för att komma direkt till ögonserumet):

Hur använder man serumet för att få man bort mörka ringar och puffighet under ögonen?

För bästa resultat ska du massera in serumet över ögonkonturen morgon och kväll, se video nedan för appliceringstips och otroligt resultat!

@justroxane And it lasts for 2-3 months per bottle?! Jimat lagi guysss,glad that I make the right purchase 😆 #theordinaryeyeserum #theordinaryskincare #treeskinbeautymy ♬ Lazy Sunday - Official Sound Studio

Virala budgetconcealern – därför är den så bra för rynkor

Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
0:54

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep

(0:54)

Slå på ljud
Mest läst