Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Hyllade ögonserumet för 120 kr – ger snabb effekt på mörka ringar och svullnad

17 mar, 2023 
AvMärta Börjeson Munk Kaij
FotografTT
mörka ringar under ögonen

Påsar och mörka ringar under ögonen kan vara svårt att få bukt på. Men det finns ett omtalat budgetserum som verkligen funkar – vi berättar hur!

Annons

Mörka ringar och svullnad kring ögonen är svårbehandlade och kan få dig att se tröttare ut än vad du faktiskt är. Din concealer kan självklart dölja problemet för stunden, men de flesta önskar att se pigga och fräscha ut även utan smink.

En budgetprodukt som blivit ordentligt hyllad för sin förmåga att snabbt ljusa upp mörka ringar, strama upp huden kring ögonen och få den att se mindre svullen ut är Caffeine Solution 5% + EGCG från The Ordinary (reklamlänk). Se den snabba effekten på videon nedan!

Recensenterna eniga – därför är den så hyllad

Det finns tusentals olika ögonprodukter på marknaden, varför har just denna blivit så hyllad och vad särskiljer den från andra ögonserum? Jo, nämligen att den består av hela 5% koffein, vilket är en betydligt större andel än de flesta andra ögonprodukter.

Serumet hyllas av amerikanska skönhetsexperter och en av recensenterna skriver att "Serumet är som kaffe för mörka ringar och puffighet". Läs mer om serumets fördelar på Byrdie.

Annons

Varför är koffein så effektivt för huden kring ögonen?

Oberoende studier visar att applicering av koffein kan bidra till att minska påsar och mörka ringar kring och under ögonen. Dessutom hjälper koffeinet till att dra ihop blodkärlen, vilket dramatiskt kan minska mörka ringar och svullnader med en snabb verkan.

Ingrediensen har även antioxidantegenskaper som hjälper till att skydda cellerna mot UV-strålning och saktar ner åldrandet av huden. Därför är koffein en väldigt eftertraktad ingrediens i just ögonprodukter.

Detta är ett vattenbaserat ögonserum minskar svullnader och mörka ringar i ögonkonturen. Formulan fungerar tack vare dess höga koncentration av koffein och ren Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) från gröna teblad.

Caffeine Solution 5% + EGCG från The Ordinary
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Serumet hittar du hos dessa nätbutiker (klicka på butikens namn för att komma direkt till ögonserumet):

Hur använder man serumet för att få man bort mörka ringar och puffighet under ögonen?

För bästa resultat ska du massera in serumet över ögonkonturen morgon och kväll, se video nedan för appliceringstips och otroligt resultat!

@justroxane And it lasts for 2-3 months per bottle?! Jimat lagi guysss,glad that I make the right purchase 😆 #theordinaryeyeserum #theordinaryskincare #treeskinbeautymy ♬ Lazy Sunday - Official Sound Studio
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
Annons