Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Få huden att stråla med peeling

11 maj, 2015 
AvJessica Blockström
Annons
kvinna-med-lila-handduk-med-peeling-pa-magen

Ren och len hud får en fräschare ton och ger en bättre grund för att lyckas med allt från brun utan sol till hårborttagning. En peeling är också den perfekta förberedelsen innan du lägger en ansiktsmask.

Vilken variant som passar dig bäst beror på din hudtyp. Men också om det är ansikte eller kropp som ska skrubbas. Peeling med till exempel saltkorn kan kännas skönt rivigt på kroppen, men är för kraftfullt att använda i ansiktet. Då brukar det vara bättre att välja en variant med enzymer eller snälla syror, till exempel salicylsyra. De tar skonsamt bort gamla hudceller och rengör porerna på djupet.

I dag finns det många kombipeelingar för både ansikte och kropp som innehåller både syror och skonsamma korn som är små och utan vassa kanter. Kroppsskrubbar med olja är väldigt sköna för torr hud, men lämpar sig också för rakning då det ger lite bättre glid. Oljebaserade peelingar ska däremot undvikas i kombination med brun utan sol. Oljan lägger sig gärna som en mjuk hinna på huden och hindrar det aktiva ämnet i brun utan solprodukten som ger den solkyssta färgen. Vissa eteriska oljor kan till och med bryta ner färgen så att den försvinner fortare.

Oavsett vilken sorts peeling som används är det viktigt att vara mycket lätt på handen och alltid smörja in huden efteråt med fuktcrème, vare sig det är kroppen eller ansiktet som skrubbats.

Foto INA

Annons