Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Femina möter ... Anne Carullo, makeup-uppfinnare

12 apr, 2013 
AvJessica Blockström
Annons

Hur hamnade du i skönhetsbranschen?

– Det var nog en olyckshändelse! Jag växte upp med tre bröder och ville helst vara kille också. Men jag var väldigt frågvis, nyfiken och ville veta varför, hur och tänk om man gjorde så här.

Mitt första jobb efter marknadsföringstudierna på universitetet råkade bli på Revlon. Där brukade jag se en snygg kvinna som jobbade på avdelningen för produktutveckling. Hon testade mascaror och läppstift på sina medarbetare.

Där ville jag också jobba. Gud, jag visste inte speciellt mycket om skönhet. Men så kom jag inte heller med några föreställningar. Det fanns bara möjligheter.

Hur många projekt jobbar du på just nu?

– Oj, vi har alltid många på gång. Ungefär 45 olika hudvårdsprojekt och 25 makeup ligger här i lådan.

Vad är den stora utmaningen?

– En är att få hudvård att fungera också som makeup. Vi jobbar med väldigt komplicerade teknologier i produkterna med syfte att förenkla för kvinnan.

Annons

Jag tror att framtiden är färre produkter som du kan använda på flera sätt, den trenden har redan börjat. Vår Idealist Cooling Eye Illuminator där inte bara formulan jobbar för dig, förpackningen hjälper också till och är lika viktig som innehållet.

Det tog fyra år att få fram den. Först tänkte vi använda en metalltopp men det var den lätta vägen. Istället kom vi på lösningen med en keramisk topp som är masserande och kylande.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Att hitta nya vägar och använda spännande teknologier för att lösa ett skönhetsproblem, ofta i branscher utanför min egen. Innan vi tog fram Invisible Fluid Foundation hade vi gjort en massa tester på de foundations som fanns på marknaden, även bästsäljarna. Och det visade sig att ingen av dem gav det naturliga resultat som kvinnorna i undersökningen efterfrågade, inte ens våra egna.

En  dag läste jag om teorin om synlig osynlighet. Det handlar om att vi alla är reflektioner av ljus. Jag fick idén att man kanske skulle kunna formulera en foundation utifrån just den teorin. Det blev starten till Invisible Fluid Makeup. Den skiljer sig helt från liknande produkter eftersom den har en supertunn konsistens som ändå ger en airbrush-finish – utan att den syns. Eller känns.

Annons

Du jobbar också med Tom Ford och hans makeup som förhoppningsvis kommer till Sverige snart. Hur involverad är han i själva produktutveckligen?

– Han är extremt involverad! Tom är med och bestämmer hur produkterna ska kännas, se ut och hur du ska uppleva dem. Det är väldigt viktigt för honom att vara med i alla steg.

Har du någon drömprodukt?

– Min önskan är att vi ska få fram en fenomenal formula som kan vrida tillbaka klocka.

Hur ser du på vårens trender?

– Jag tror på en explosion av färg, kanske för att kvinnor vill ha kul och känna sig optimistiska i den här pessimistiska tiden. Det blir full on-makeup! Och jag tror att vi kommer att få se nya produkter i icke-traditionella former.

Vårens sköna färgklick med namnet Pretty Naughty.

Annons