Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar
1:03

Efter reklamen: Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar

(1:03)

Slå på ljud

Det är inte helt lätt att veta hur man ska ta hand om sitt hår på bästa sätt, och många har nog ingen aning om att deras vanor kan påverka håret negativt. Att misslyckas med att få håret att hålla sig fräscht länge, och kämpa med fet hårbotten och flottigt hår är väldigt vanligt – men det kan finnas enkla lösningar på problemen.

Nu delar en frisör med sig av en rad olika tips på sociala medier-appen Tiktok, och videon har väckt mycket uppmärksamhet och setts fler miljoner gånger, skriver The Mirror.

Alla tror hon gjort botox – hemliga skönhetsknepet

I det korta videoklippet delar frisören med sig av en rad olika tips för att ta hand om håret. Hon trycker på vikten av att dubbelschamponera, och alltså tvätta håret två gånger efter varandra när det är dags för hårtvätt. Hon tipsar också om att använda sig av tvättark, så kallade dryer sheets, som ett sätt att bli av med statiskt hår.

Smarta tipset för att slippa fett hår – utan tvätt

Men det tips som kanske flest personer har nytta av och inte känner till innefattar en hårfön.

”Om du fönar håret innan du går och lägger dig blir det mindre flottigt”, skriver hon i videon.

Ett enkelt och gratis knep för alla som har en hårfön i hemmet. Genom att föna håret före läggdags slipper du alltså vakna upp med fett hår.

Sångerskan Aino Jawo: ”Här är produkterna som förändrat min hy”

Bland kommentarerna är det många som håller med om hennes tips, men också påpekar att olika hårtyper kan nyttja hennes tips olika bra.

”Jag fönar alltid håret innan jag lägger mig. Jag använder ett jättebra värmeskydd och olja, och mitt hår har aldrig mått bättre”, skriver en person.

Mest läst