Gör en total förvandling med enkla medel. Soley Astudottir visar hur det går till. Du kommer garanterat göra succé på höstens läskigaste fester.

Glam Skull

Dead Doll

Glittery Skeleton

Ice Princess

Dead Snow White

LÄR KÄNNA SMINKPROFFSET

Soley Astudottir

Soley Astudottir skapar gärna genomtänkta och bearbetade looks.

Soley Astudottir lämnade det natursköna Island för livet som överbokad makeup–artist och maskör inom mode, reklam- och filmbranschen. Hon har arbetat med de flesta stora företag och sminkat artister som Moderat, Little Dragon och First Aid Kit samt blivit publicerad i internationella magasin så som Dazed, Schøn Magasine och Wonderland Magasine. Vi hann med en pratstund med talangen.

Varför ville du bli makeup–artist?

– Så länge jag kan minnas har jag alltid haft ett stort intresse och passion för smink och skapande. Som barn, när vi var på besök hos någon så låste jag in mig på toaletten och kollade vad det fanns för smink och började sminka mig, säger Soley.

Hur var det att växa upp på Island?

– Tufft och underbart på samma gång men fyllt av kreativitet. På Island lär sig tjejer från unga år att vara starka och oberoende, hävdar Soley.

Vad är du mest stolt över i din karriär?

– Att förstå vem jag är, vad jag vill göra och att jag får göra det varje dag. Finns inget speciellt jobb bara mer känslan av att jag känner mig nöjd över mitt val, beskriver hon.

Hur vill du påverka andra?

– Smink och hår är verkligen ett sätt att uttrycka sig på. När jag har föreläsningar för hungriga, blivande makeup– artister så vill jag förmedla min kunskap, mina erfarenheter och vikten av hårt arbete men också betydelsen att känna sig nöjd. Jag hoppas även att jag kan påverka unga tjejer, att vi alla är vackra som vi är och det viktigaste i livet är inte en snygg makeup eller ett visst utseende. Det viktigaste är att känna sig nöjd med sig själv och sina val, säger hon.

Vad är ditt nästa drömprojekt?

– Just har jag en förfrågan på en långfilm som ska spelas in utomlands och några reklamfilmer inbokade. Annars är jag öppen för nya projekt och hoppas på flera musikvideos framöver, säger Soley.

5 SNABBA MED SOLEY ASTUDOTTIR

Hur ser din morgonrutin ut?

– Just nu är jag inne på att tvätta ansiktet noga och använda bra hudvårdsprodukter. Jag använder produkter från KIEHL’ S, IVY AÏA och Bioderma.

Jag borstar aldrig mitt hår och tvättar det bara med ett parfymfritt shampoo från danska märket STUHR. Om jag sminkar mig använder jag bara fyra produkter, bas, ögonbrynspenna, svart kajal och mascara och en bra fransböjare från Shu Emura.

Annars är jag noga med att dricka mycket vatten och mina alger, spirulina juicedryck och försöka promenera varje dag i en timme medan jag lyssnar på filmmusik.

Hur lång tid sminkar du dig på?

Max 5 minuter. Bra bas, fina bryn och en smokey eye look med endast svart kajal. Mest för att inte se så trött och sliten ut.

Vilket är ditt bästa sminktips?

Keep it natural.

Vad är ditt värsta sminkminne?

När Kim Kardashian looken blev en “ thing” och fillers och lösfransar blev en norm.

Vad har du alltid med dig i din handväska?

Pass, plånbok, bilnycklar, sminkväska, handsprit, mediciner, min lilla ziplock påse fylld med lakrits.

Så länge håller ditt smink

Gör din egen beautykalender – fylld av smink

Nu lanseras Vänner-smink: Köp Rachel och Monicas läppstift

Mer läsning

Femina