Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Guide: Allt du behöver för en komplett hudvårdsrutin

09 jan, 2020 
AvRebecka Gustavsson
Uppdatera din hudvårdsrutin till det nya året
Det behöver inte vara svårt eller ta speciellt lång tid att hitta rätt hudvårdsrutin för just dig. Men om du känner dig osäker kan du ta del av våra tips och trix för att lyckas här. Låt 2020 bli året då du tar hand om din hy på riktigt!
Annons

Går du också i tankarna om att kanske uppdatera din nuvarande hudvårdsrutin? Eller vill du helt enkelt börja från början men hittar inte inspiration eller tid?

Då finns det några enkla saker du kan tänka på och en del produkter du kan investera i för att enkelt ta hand om din hy på bästa sätt.

Nedan har vi samlat lite tips och trix på vad du bör ha i åtanke och vilka produkter som kan vara värda att investera i. Scrolla ner, inspireras och låt 2020 bli de året du du blir en mästare på hudvård!

Så får du en bra hudvårdsrutin

1. Identifiera vilken hudtyp du har

För att veta vilken typ av serie du bör investera i så är det hög tid att fundera över vad du har för hudtyp. Blir du lätt oljig under dagarna, lider du av någon hudsjukdom eller blir du kanske ofta torr?

Ja, det finns mycket att ha i åtanke så tänk noga efter på vad du vill åstadkomma med dina produkter.

Om du själv inte vet vilken hudtyp du tillhör kan det vara värt att gå på en konsultation hos en hudterapeut. Där får du ett korrekt svar och något konkret att utgå från.

Annons

2. Investera i bra hudvård

När du vet var du ska börja är det dags att köpa de produkter som du behöver i rätt typ av serie.

Ja, när du väl har hittat rätt så kommer du märka det. Var heller inte rädd för att prova något nytt men var försiktig när du väl gör det.

Testa gärna produkten på en liten del av ansiktet innan du applicerar det över hela området. på så sätt undviker du allergiska reaktioner eller liknande.

1. Serum

Ett serum applicerar du innan din vanliga ansiktskräm. Den hjälper huden att förbereda sig på de efterkommande produkterna och verkar således på djupet.

Det finns en hel del olika alternativ på marknaden men de flesta återfuktar huden och hjälper den att återfå sin lyster.

Lystergivande serum med glowboost och C vitamin

Lystergivande serum med återfuktande egenskaper och vitamin C, från Lumene. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons

2. Dagkräm

En dagkräm kan både skydda huden mot påfrestningar så som föroreningar, blått ljus och annat som den utsätts för under dagen och hjälpa till att återfukta den.

Dagkräm med anti-age effekt

Dagkräm med anti-age effekt och återfuktande egenskaper, från Clarins. Här kan du köpa den (reklamlänk).

3. Nattkräm

På natten reparerar huden sig från de skador som den stött på under dagen. Därför är det viktigt att hitta en produkt som är snäll mot huden och som hjälper den att återhämta sig när du sover.

Nattkräm från Ole Henriksen

Återfuktande nattkräm som ska verka djupt återfuktande under natten, från Ole Henriksen. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

4. Toner

En toner finns till för att rengöra huden och ta bort överflödigt fett och smuts. Detta är ett perfekt alternativ för dig som känner att du vill rengöra huden på djupet.

Vegansk toner med återfuktande egenskaper

Vegansk toner med lugnande och återfuktande egenskaper, från Pixi. Här kan du köpa den (reklamlänk).

5. Sminkborttagning

Det säger sig självt, att inte ta bort ditt smink under natten är som att vilja göra huden illa. När du sover behöver huden återhämta sig och vila, vilket den inte kan göra med ett lager av smink som stör.

Investera i en sminkborttagning som rengör huden från smuts och som tar bort alla rester av ditt smink. Det är även viktigt att du rengör ansiktet både på morgon och kväll för bästa effekt.

Make-up remover från Mario Badescu

Mild och oljefri make-up borttagning som ska ta bort smink, orenheter och smuts, från Mario Badescu. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

6. Ögonkräm

Om du lätt drabbas av mörka ringar under ögonen, fina linjer eller annat så finns det alternativ för just dig. En ögonkräm stramar oftast upp huden under ögonen och ger effekten av en piggare look.

Ögonkräm med boost för hud och fransar

Ögonkräm som ska ge boost till partiet runt ögonen och dess fransar, från Filorga. Här kan du köpa den (reklamlänk).

7. Ansiktsmask

En ansiktsmask är ett otroligt bra komplement till din nya hudvårdsrutin, men kom i håg att endast använda masken utefter vad som anges på förpackningen.

Vissa ansiktsmasker förlorar sin mening om du överanvänder dem.

Ansiktsmask från dermalogica

Återfuktande mask som ska återställa spänsten i hyn samtidigt som den lugnar och återfuktar på djupet, från Dermalogica. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

3. Håll dig till din nya rutin 

När du väl har hittat en rutin som fungerar för dig är det viktigt att du ger produkterna en ordentlig chans.

Det tar ett tag för huden att vänja sig och därför bör du inte ha så bråttom med att döma ut dem om du märker att de inte blir någon skillnad. Ofta visas resultatet av en ny produkt inte förrän efter någon månad.

Läs mer:

Annons