Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Snygga hårtrenden i vår – som är enkel att göra själv

14 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
America Ferrera och Emma Stone.
I år råder det inga tvivel om vilken hårtrend det är som är kändisarnas favorit på röda mattan – de utsvängda topparna.
Oscarsnominerade stjärnor som Emma Stone och America Ferrera är bara några av dem som älskar den feminina och enkla stylingen.
Så här gör du för att få till frisyren med några enkla steg.
Annons
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar

När det vankas galasäsong och de röda mattorna avlöser varandra ser vi alltid skådespelare i klassiska Hollywood-lockar och snygga uppsättningar – men det går också att hitta några av årets stora hårtrender. I år är helt klart de utsvängda topparna en av favoriterna bland världsstjärnorna.

”Hair flick ends”, som det också kallas, är inget mer komplicerat än att frisyren slutar med att topparna svänger utåt i stället för att gå rakt ner eller in, som annars kanske är vanligare. Frisyren ger en feminin och klassisk touch, och kan föra tankarna till 60-talet.

Annons
Emma Stone
Emma Stone har anammat den klassiska stylingen.

– Utsvängda toppar ger rörelse och dynamik till en enkel page. Det bidrar med en smula flärd och ser sofistikerat ut, och förvandlar en vardaglig page till ett chict och stylish ställningstagande, säger frisören Ellie Smith till Popsugar.

America Ferrera
America Ferrera visar att det fungerar lika bra i kort hår.

En som har älskat stilen är Poor things-skådespelaren Emma Stone. När hon dök upp på röda mattan på Palm Springs Film Festival tidigare i år hade hon sin karaktäristiskt röda, långa page stylad på det trendiga sättet. Barbie-skådespelaren America Ferrera hade en variant av samma frisyr på årets Golden Globe-gala, i sitt mycket kortare hår.

Annons

Även Young Victoria-stjärnan Jenna Coleman sportade en snygg, lång page med silkeslen finish och utsvängda toppar på The Evening Standard Theatre Awards, och redan 2022 satsade modeprogressiva Florence Pugh en variant av frisyren.

Så stylar du hair flick ends

Hur ska man göra för att få till den snygga frisyren då? Det är enkelt att göra med dina vanliga hårstylingverktyg – en fön och en plattång. Börja med att få håret mjukt och utan friss med en rundborste när du fönar håret, men undvik att få in för mycket volym i håret. Använd sedan plattången för att göra håret platt och lent, innan du vrider handleden uppåt de sista centimetrarna, för att få ”flicken” du är ute efter. Toppa med hårspray för att det ska hålla.

Annons
Florence Pugh
Florence Pugh hade frisyren redan 2022.
Hårtrender #9 – Så lockar du håret med plattångBrand logo
Hårtrender #9 – Så lockar du håret med plattång
Annons
Annons