Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören: Det här är de mest lättskötta hårfärgerna

25 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jennifer Lawrence.
Att byta hårfärg anpassat efter de rådande trenderna kan kännas kul i stunden – men hur mycket tid och pengar vill du egentligen lägga på det?
Det här är de mest lättskötta hårfärgerna, som gör att du slipper besöka frisören lika ofta, och kan spendera pengarna på annat!
Annons
7 kungligheter som varit både blonda och brunettaBrand logo
7 kungligheter som varit både blonda och brunetta

Det kan kännas som en rolig idé att pigga upp håret genom att färga håret i säsongens trendigaste färg eller stil. Men hur länge är det kul om du sedan behöver färga håret var tredje vecka för att det ska se snyggt ut? Då är det lätt att tröttna.

Men alla hårfärger är inte lika svåra att se efter – vissa kräver väldigt lite underhåll. Nu delar några profilerade frisörer med sig av sina bästa tips för att få en riktigt lättskött hårfärg, som du inte behöver tänka så mycket på.

Lorena M. Valdes menar att det mest lättskötta alltid är det som passar din egen hårfärg bäst. Om du färgar bara i mitten och topparna av håret är det enklare att hålla efter än om du sätter i slingor hela vägen upp till hårbotten.

Annons

– Balayage är jättebra om man vill ha lättskött hår för det börjar mjukt vid hårets rötter och blir ett tjockare band ner mot slutet av håret, vilket härmar hur solen faller på håret naturligt, säger Valdes till Glamour.

Kändisfrisören Brian O'Connor är inne på samma spår – lättare varianter av slingor är mer lättskött än en heltäckande färg i håret.

– Baby lights är alltid ett bra sätt att mjukt blanda upp håret och göra det enkelt för håret att växa, säger han till tidningen.

Baby lights är en tunnare och mer diskret variant av highlights, alltså vanliga slingor.

Vilka hårfärger är svårast att ta hand om?

Vilka hårfärger är det då du bör undvika om du vill ha ett lättskött hår? Det kan vara bra att hålla sig borta från rött hår – färgen bleknar ofta snabbt, men är samtidigt svårast att få bort helt ur håret. Inte heller blekningar är att rekommendera.

– En heltäckande blekning och toning kommer alltid vara svårskött, säger O'Connor, och lägger till att svart hårfärg för ljushåriga också är svårt.

Annons