Rosa Rosa är en färg som de allra flesta passar i. Ju mörkare din hud är, desto mer pigmentrika  rosa nyanser kan du ha. För en modern look, satsa på ett matt läppstift utan skimmer.

Rosa
Rosa är en färg som de allra flesta passar i. Ju mörkare din hud är, desto mer pigmentrika
rosa nyanser kan du ha. För en modern look, satsa på ett matt läppstift utan skimmer.

Orange Orange och korall hör våren och sommaren till. Ju mer gult i läppstiftet, desto snyggare mot solbrun hy. Har du en kall underton, välj korall som drar åt rosa.

Orange
Orange och korall hör våren och sommaren till. Ju mer gult i läppstiftet, desto snyggare mot solbrun hy. Har du en kall underton, välj korall som drar åt rosa.

Lila Lila läppstift finns i många nyanser. Ljuslila, som syren, eller lila som drar åt det beige-rosa är vackert mot en kall, ljus hud. Djupare lila toner fungerar bättre på en mörk hud.

Lila
Lila läppstift finns i många nyanser. Ljuslila, som syren, eller lila som drar åt det beige-rosa är vackert mot en kall, ljus hud. Djupare lila toner fungerar bättre på en mörk hud.

Beige Beige, eller nude som det ofta kallas, ger en fräsch look. Tricket är att utgå från din egen läppfärg och välja en nyans mörkare. Beige med lite rosa i sig ger värme till en kall hy. Koppartoner passar om du har varm underton. Väljer du en för ljus färg kommer munnen att se mindre ut, det samma om du väljer en finish som är helt matt.

Beige
Beige, eller nude som det ofta kallas, ger en fräsch look. Tricket är att utgå från din egen läppfärg och välja en nyans mörkare. Beige med lite rosa i sig ger värme till en kall hy. Koppartoner passar om du har varm underton. Väljer du en för ljus färg kommer munnen att se mindre ut, det samma om du väljer en finish som är helt matt.

Röd Att hitta rätt röd nyans är lätt om du vet vilken underton du har i huden. Är den varm fungerar färger som har gult i sig bäst, är hudtonen kall (till exempel om du har fräknar, lätt bränner dig i solen) är rött med blå underton snyggt.

Röd
Att hitta rätt röd nyans är lätt om du vet vilken underton du har i huden. Är den varm fungerar färger som har gult i sig bäst, är hudtonen kall (till exempel om du har fräknar, lätt bränner dig i solen) är rött med blå underton snyggt.

FOTO HELÉNE LINSJÖ, INA, JONAS GUSTAVSSON

INSPIRERAD? LÄS MER:
Läckraste läpparna med hjälp av läppkrita
Städa sminkväskan
9 klassiker till sminkväskan