Vårsolen strålar över Hallwylska palatsets innergård i Stockholm när entreprenören och bloggstjärnan Isabella Löwengrip dyker upp, fräsch och leende med välfönad frisyr, iklädd en krämvit sidentopp från Ahlvar, matchande byxor från Zara och ormskinnsmönstrade skor från egna skomärket Flattered.

Hon är här för att lansera sitt skönhetsmärke Löwengrip Care & Colors senaste serie med intimprodukter. Först ut är Intimate Care Cleansing Oil och Intimate Care Shaving Gel Oil – en mild rengöring för underlivet och en gelbaserad rakolja som motverkar röda prickar.

– Jag tyckte det var viktigt att ta fram en intimserie som man inte behöver skämmas över. Jag är så trött på att man som kvinna ska behöva gömma undan intimtvålarna. Det här är vackra pumpflaskor som alltid kan stå framme som ett statement, säger hon.

När man ser Isabella är det svårt att tro att hon precis genomlevt vad som måste ha varit ett otroligt tufft dygn i hennes liv: det har bara gått 24 timmar sedan hon och maken Odd Spångberg gick ut med att de ska skiljas. Få personer skulle orka hålla i ett pressevenemang under dessa omständigheter.

– Jag älskar ju att jobba och att göra roliga saker är ett ganska bra sätt att få tänka på något annat, resonerar Isabella Löwengrip. Det här är ingenting som vi tog beslut om igår, utan det har varit en väldigt lång process under flera månader. Vi har även tagit hjälp och fått stöd på annat håll. Så det känns bra utifrån förutsättningarna.

Läs även: 5 saker du aldrig säga till ditt barn

Isabellas imponerande arbetsmoral – hon jobbar runt 11 timmar om dagen med sina olika bolag och projekt – är säkerligen en av anledningarna till att Löwengrip Care & Color idag är det snabbast växande skönhetsföretaget i Sverige.

– Vi har hittat en bra position på marknaden. Vi har extremt hög kvalitet på våra produkter, men vi har också anpassat oss efter de som är väldigt känsliga och det har gjort att vi fått in produkterna på alla apotek i Sverige, säger hon.

Målet har hela tiden varit att skapa lite mer spännande skönhetsprodukter än de som traditionellt sålts på apotek och detta blir extra tydligt när det gäller intimserien.

Vad är det som gör att man slipper prickarna om man använder er rakolja?

– Den lägger sig som ett skyddande lager som gör att det inte blir samma typ av friktion. Den återfuktar också, vilket gör stor skillnad jämfört med att använda tvål och vatten eller låna sin mans blå shavinggel – då svider det!

Läs även: 10 saker du aldrig ska acceptera i en kärleksrelation

Vilka är annars dina favoritprodukter ur ert sortiment?

– Vår deo Count On Me, jag klarar mig inte utan den. Sen är det våra torrschampon. Jag tvättar håret max två gånger i veckan – jag har liksom inte tid att göra det oftare – och då är det så bra att kunna komplettera med ett torrschampo. Ett annat tips är ansiktsmasken man ska sova med, Sleeping sensation. Den ger jättemycket fukt.

Skulle du kunna tänka dig att även göra produkter för män och barn?

– Jag använder alla våra produkter på barnen, de är väldigt skonsamma. Man kan använda dem när man som jag har astma och eksem, mina barn har samma hudtyp. Nu har jag precis skilt mig, men min man använder vår ansiktskräm The Cream hemma hela tiden.

Du bollar ju otroligt många projekt samtidigt, hur hinner du med allt?

– Det blir spännande att se hur det blir nu när vi ska dela upp dagarna och sådär, men jag är väldigt effektiv av mig. Jag är också ganska tillåtande mot mig själv, jag har sänkt kraven överallt. Jag har inställningen att jag gör så gott jag kan.

– Mina arbetstider är ganska normala: 9 till 17. Sen har jag alltid blockat familjetid 17-19 och när barnen somnat är det jobbpass igen, antingen hemma eller om min man varit hemma så har jag kunnat åka iväg på styrelsemöten på kvällarna. Mellan 6 och 8 på morgonen är det också familjetid, då äter vi frukost och lämnar på förskolan i lugn och ro.

Läs även: Forskare: Barn ska inte vara lydiga och väluppfostrade

Är planen att ha barnen varannan vecka framöver?

– De är lite för små för det fortfarande, men det blir någon form av tredagarsbyte.

Kommer du att bo kvar i huset på Lidingö?

– Vi får se hur vi ska göra.

Hur ser sommarens planer ut?
– Jag ser fram emot att åka till Almedalen, jag ska dit och prata om sparande och ekonomi. Där har jag varit varje år sedan jag fyllde 16. Sen är det lite oklart hur vi ska göra med barnen. Jag funderar på att åkta på en all-inclusive-vecka med Bamseklubben någonstans med dem.
Du har en webb-TV-serie på gång också?

– Ja, det är en webb-TV-produktion som vi börjar spela in över sommaren och så släpper jag den efter sommaren. Det blir inte den här klassiska videodagboken utan en produktion i intervjuformat. Det ska bli jättespännande. Jag har länge velat göra något webb-TV-format, för jag gillar det rörliga, men de koncept jag fått presenterade för mig från andra produktionsbolag har inte känts riktigt hundra. Det här gör vi inhouse, jag har tagit in de producenter jag vill jobba med och har full kontroll – det är viktigt för mig.

Läs även: Lever du i en A- eller H-relation?

Och snart är det dags för en ny bok?

– Ja, #Aktiedrottning, den kommer till hösten. Det är en uppföljare till Economista, min bok om privatekonomi, men det här är en nischad bok om aktier och att våga ge sig in på börsen.

Varför borde kvinnor intressera sig mer för aktier?

– Kvinnor är väldigt duktiga på att spara överlag och vi är väldigt jämställda med männen när det gäller att spara i fonder. Men när det kommer till aktier är vi inte lika jämställda. Det som bekymrar mig är att man inte får samma avkastning när man köper fonder som när man köper aktier. Kvinnor är inte lika riskbenägna som män och det är det vi försöker inspirera till – att riskera lite mer för att tjäna mer pengar.
Med allt du redan åstadkommit – vilka mål har du fortfarande kvar att uppnå?

– Jag har ju varit entreprenör i 11 år, men fortfarande ser jag det som att jag precis har lagt min grund i livet. Jag har fått otroligt mycket erfarenhet under de här åren och det jag försöker göra nu är att grunda inför en internationalisering. Jag vill bli en global entreprenör och företagsledare, så jag har extrema ambitioner. Det är en stor expansion som väntar – i min värld har jag bara precis kommit igång.

Läs även: Camilla Läckberg: Kvinnor som tar plats får alltid kritik

Hur gör du för att hålla ångan uppe när livet är tufft?

– Nu är det ju tufft. Men jag har alltid varit duktig på att veta mitt eget värde – även när livet krisar och jag har tuffa perioder. Jag är bra på att vara min egen bästa vän, att peppa mig själv, unna mig saker och försöka att inte vara så hård mot mig själv. Jag upplever att många människor är väldigt dömande mot sig själva. Man känner sig ofta otillräcklig, speciellt som småbarnsförälder.

– Många skulle se ett äktenskap som inte håller som ett stort misslyckande, men jag gör inte det. Jag är inte så hård, jag dömer inte mig själv, utan jag tänker mer: vi hade fantastiska år tillsammans och nu så funkar det inte mer. Men vi kommer att ha en relation livet ut ändå, på grund av barnen.

Kvinnor är ju också ofta väldigt dömande mot varandra.

– Oh ja, det märker jag i mina kanaler. När jag reser mycket skriver folk att jag är en dålig mamma och inte prioriterar barnen. Men jag måste prioritera mig själv för att vara en bra mamma. Alla är olika. Vissa föräldrar går upp i familjelivet och känner att det är 100 procent av deras liv. Det verkar jättehärligt att få känna så, men jag behöver ha många delar i mitt liv för att känna mig hel. Jag blir glad av att ha 50 % familj och 50 % jobb. Det sticker jättemycket i folks ögon – men det är så jag vill leva mitt liv och jag tror inte att barnen tar skada av det. De har en supernärvarande pappa och så har de en mamma som visar att man kan göra allt man vill.

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Läs även:

Gunhild Stordalen: ”Jag förälskade mig i miljömässigt fel man”

Pia Sehm: ”Skilsmässan gjorde mig utfattig – så reste jag mig igen”

Maria Sveland: ”Bakom varje framgångsrik kvinna hittar du ofta en skilsmässa”