Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Jag är frisör – det här skulle jag aldrig göra med mitt hår

18 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, tt.
Ingen har väl så bra koll på hur man håller håret hälsosamt och friskt som en frisör?
Nu berättar en brittisk frisör om vad hon, efter år av frisörerfarenhet, själv aldrig skulle göra med sitt hår.
Annons
VIDEO: 3 tips som gör att ditt hår åldras hälsosamtBrand logo
VIDEO: 3 tips som gör att ditt hår åldras hälsosamt

Vi vill alla att vårt hår ska vara friskt, snyggt och fräscht – men hur lyckas man med det egentligen? Få personer har väl så bra koll på hur man bäst tar hand om håret som frisörer, därför kan det vara intressant att höra hur de själva tar hand om sina frisyrer.

Nu sprids en video av en brittisk frisör på sociala medier-appen Tiktok, där hon berättar vad hon själv aldrig skulle göra med sitt eget hår. Frisören, som heter ”Girlfrombrumtown_new” på sajten, och som också blivit omskriven av The Sun, menar att hennes erfarenhet som frisör har fått henne att inse vissa saker, och hålla sig borta från en del vanor och beteenden.

– Det första jag aldrig skulle göra är att jag aldrig skulle schamponera bara en gång – alltid två gånger. Och om håret är fullt av hårprodukter kanske till och med tre gånger. Det är väldigt viktigt för den första schamponeringen tar bara bort de yttre föroreningarna från håret. Den andra och tredje schamponeringen är det som faktiskt tvättar och rengör skalpen, säger hon i videon.

Annons

Därför ska du inte sova med blött hår

Frisörens nästa tips är att inte använda schampo med silikon.

– Jag vet att vi alla inte har råd med salongsschampo och -balsam, men om du ser något utan silikon i så är det i alla fall en bra början. Jag tycker det är viktigt att förstå varför: när du undrar varför ditt hår går från fett till torrt, och sen fett till torrt, då är det för att det är täckt i silikon, säger hon.

Hon konstaterar att hon heller aldrig skulle gå och lägga sig med blött hår, och råder att ingen annan gör det heller.

– Att hela tiden gå och lägga sig på kudden med fuktigt går gör att du får mögelsporer i kudden. Och jag vet inte med er, men jag tror inte att folk regelbundet tvättar själva kudden, säger hon och fortsätter:

– Att lägga sig med blött, uppsatt hår skadar också håret för håret är som mest ömtåligt när det är blött.

SE OCKSÅ: Håll håret rent längre - 6 tipsBrand logo
SE OCKSÅ: Håll håret rent längre - 6 tips
Annons