Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Jessica Wahlgren lanserar nytt beautymärke – kombinerar hudvård och smink

12 jun, 2024 
AvSara Löf Nyqvist
FotografAndreas Lundberg
Skills Combined
Make up-artisten Jessica Wahlgren Norman har tillsammans med hudterapeuten Maria Bühring lanserat skönhetsmärket Skills Combined. Till Femina berättar Jessica nu om hur idén kom till, vad som är speciellt med deras produkter och avslöjar sitt bästa beautyhack.
– Det där lilla extra utan att det knappt syns att du sminkat dig, säger hon.
Annons
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen på

Make up-artisten Jessica Wahlgren Norman och hudterapeuten Maria Bühring har blivit med sminkmärke! Tillsammans lanserar de beautymärket Skills Combined som kombinerar smink och hudvård.

Jessica har arbetat som make up-artist under flera år och vi är bland annat vana att se henne i Wahlgrens värld där hon ofta stylar Pernilla och resten av familjen inför olika shower och tv-produktioner.

Fokuserar på mogen hud med utmaningar

Vi tog ett snack med Jessica om hur idén kom till och vad som är speciellt med deras sminkprodukter.

Annons

Varför ett sminkmärke?

– En dröm som äntligen blev verklighet efter 25 år inom skönhetsbranschen. Jag har länge känt att jag använder tre till fyra produkter (ibland fler) för att få exakt det resultatet jag ville ha. Jag ville göra det enklare, säger Jessica och fortsätter:

Jessica Wahlgren skönhetsmärke
”En dröm som äntligen blev verklighet efter 25 år inom skönhetsbranschen”Foto: Andreas Lundberg

– Det här är sminket jag själv vill använda med mina 25 års erfarenhet som make up-artist.

Tillsammans med Maria, som är auktoriserad hudterapeut och som jobbat med proffesionell hudvård i över 20 år, har de en lång erfarenhet inom skönhetsbranschen – både inom hudvård och smink.

Annons

– Vi är den perfekta kombinationen för att skapa de bästa produkterna, produkter som speglar oss, en fusion mellan makeup och hudvård.

Vad är grejen med era produkter?

– Vi har fokuserat på att hitta guldkornen som man inte kan vara utan i sminkväskan och som har flera användningsområden. När vi utvecklade Skills Combined var vårt mål vårdande produkter som hjälper till att förbättra utseendet och känslan för huden vid varje applicering.

Skill Combined face palett
En 3-i-1 highlighter, rouge och bronzing ansiktspalett.

Vad fokuserar ni på?

Annons

– Skills Combined är utformade för de som önskar enkla och effektiva produkter för en snabb och smidig make up-rutin. Varje produkt är noggrant utvecklad för att ge ett naturligt och professionellt resultat, med hudvårdande egenskaper. Speciellt bra för en mogen hud med mer utmaningar.

Och du som är make up-artist.. Vad är ditt bästa beautyhack?

– Mitt bästa beautyhack är nog ”make up/no make up look”. Att inte ha för mycket smink. Det vill säga produkter som blir en förlängning på hudvården där du inte ser sminkad ut utan bara naturligt fräsch. Med våra produkter upplever jag att det blir det där lilla extra utan att det knappt syns att du sminkat dig. En vårdande lystrig frisk look!

Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind BaggeBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind Bagge
Annons