Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Tyra Banks
Hårresande frisyrer vi aldrig glömmer - men som vi önskar att vi gjorde
1:07

Efter reklamen: Hårresande frisyrer vi aldrig glömmer - men som vi önskar att vi gjorde

(1:07)

Slå på ljud

Trender kommer och trender går – speciellt när det kommer till hår. De senaste åren har vi sett en hel del oldies but goldies smyga tillbaka. 60-talets gardinlugg, 70-talets mittbena och naturliga svall och 90-talets korta klipp, är till exempel hetare än någonsin!

På 2000-talet levde vi efter filosofin allt är möjligt vad gäller hår och vi fick se allt från mörkt underhår med tokblekt överhår till en hel del spännande styling. Många hårtrender vill vi helst glömma (och är glada att sociala medier inte fanns), men en del tittar vi ändå tillbaka på med skräckblandad förtjusning. Här är några av 00-talets mest minnesvärda hårtrender:

Jennifer Lopez: Bandana

Jennifer Lopez

Bandanan var ett måste på 00-talet, men egentligen spelade det inte jättestor roll var den var placerad! Accessoaren kunde sitta på armen, handleden eller låret! Men allra snyggast var såklart att ha den som en huvudbonad. Jennifer Lopez, som sällan är sen att haka på (eller sätta) trender visste såklart exakt hur den punkiga accessoaren skulle rockas på bästa sätt! Idag ser vi bandanan göra comeback, men nu istället som tröja.

Kelly Clarkson: Oborstade lockar

Kelly Clarkson

Många gick loss med locktången – även under 00-talet. Men att borsta ut lockarna för att få ett mjukare fall var det inget snack om... Korkskruvar for the win, var mottot på 00-talet!

Rihanna: Håret på sidan

Rihanna

Ingen festfrisyr var komplett utan att allt hår var samlat på samma axel. Några vågade vara extra coola genom att ta trenden steget längre och klippa en side cut.

Nicole Richie: Färgat underhår

nicole richie

Idag ser vi blockfärgade barr a la Billie Eilish neongröna botten i kombo med kolsvarta längder. Men en av 00-talets stora trender var att ha underhåret i mörk nyans (kastanjefärgat var extra trendsäkert), och överhåret i en färg. Ju större kontraster, desto bättre!

Lauren Conrad: Luggen bak

Lauren Conrad

The Hills-stjärnan Lauren Conrad sågs ofta med luggen bakåt och fastnålad mitt på hjässan. Och vem ville inte vara som Lauren?

Britney Spears vågade nya hårfärg – visar upp förvandlingen

Hilary Duff: Färgglada slingor

Hilary Duff

De färgade slingorna gick att få till på två sätt – antingen genom att måla med hårmascara, eller genom att bränna fast färgglada hårslingor i hårfästet.

Tyra Banks: Våfflade längder

Tyra Banks

Våffeltången är ett perfekt värmeverktyg när det behövs volym i hårbotten. Men på 00-talet (framförallt när det vankades skoldisco), skulle hela håret våfflas! Då var det såklart inte något snack om värmeskydd (eller våffeltång med justerbar värme), så håret luktade bränt ganska snabbt.

11 kändisar utan sin signaturlook – en del går knappt att känna igen

Ashley Tisdale: Separerad lugg

Ashley Tisdale

En annan variant av frisyr till luggen var att tvinna två hårstrimlor fram, för att sedan sätta två spännen eller hårnålar, en bit från pannan. Disney-stjärnan Ashley Tisdale var en riktig ikon med stylingen!

Mary-Kate och Ashley Olsen: Snedlugg

Mary-Kate och Ashley Olsen
Matt Baron/BEI/REX

Tonårsikonerna och tvillingarna Olsen rockade båda 00-talets största hårtrend – snedluggen. Benan började strax över öronen och håret hängde tungt över på andra sidan. Minsta vindpust förstörde visserligen frisyren, så en extra hård hårspray var ett måste.

Smarta knepen för håret som du aldrig tänkt på

Jennifer Aniston: Perfekta slingorna

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston har varit en stor förebild vad gäller hår, redan sedan Vänner sände sitt första avsnitt i mitten av 90-talet. Alla ville såklart ha den omtalade Rachel Cut. I mitten av 00-talet blev längderna något längre (och betydligt mindre uppklippta), men prio ett var såklart fortfarande att låta den långa luggen rama in ansiktet.

Paris Hilton: Uppklippt deluxe

Paris Hilton

Uppklippt och tuperat i massor. Det var både Victoria Beckham och Paris Hiltons melodi. Det här är en typisk trend som vi ser kommer och går!

Rachel Bilson: Gullig lugg

Rachel Bilson

Hårnålarna hade minst sagt en speciell plats i våra hjärtan under 2000-talet. Visst är de användbara än idag, men används inte riktigt lika flitigt... Rachel Bilson sågs ofta med luggen uppsatt åt ena sidan – såklart med en bobby pin.

Foto: TT

Mest läst