Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Kändisarnas galnaste skönhetsknep

15 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografJoel Ryan
´
Rensa kroppen med blodiglar, borsta tänderna med jordgubbar och äta lera.
Kändisarna tar till alla knep som finns för att hålla sig vackra och ungdomliga.
Här är några av Hollywoodstjärnornas allra galnaste skönhetsknep!
Annons
7 myter om skönhet som inte stämmerBrand logo
7 myter om skönhet som inte stämmer

Avgiftande blodiglar

2008 avslöjade Demi Moore att hon brukade åka till Österrike för en speciell behandling där hon rensade systemet med hjälp av blodiglar.

– Det avgiftar blodet, och så har de en liten enzym som kommer in i blodet när de biter en, generellt så blöder man ett tag. Och sen blir ens hälsa optimerad. Det avgiftar blodet och jag känner mig avgiftad just nu, berättade Demi Moore för David Letterman.

Stucken av bin

Gwyneth Paltrow är känd i Hollywood för sina kontroversiella hälsoknep och skönhetsbehandlingar. Därför är det kanske inte så förvånande att det är just hon somberättat om hur hon testat en skönhetsbehandling där hon blir stucken av bin.

– Det är en tusentals år gammal behandling kallad apiterapi. Folk använder den för att bli av ned inflammation och ärrbildning. Det är faktiskt ganska fantastiskt om man gör research. Men herregud vad ont det gör.

Gwyneth Paltrow.

Borsta tänderna med jordgubbar

Catherine Zeta Jones har ofta ansetts vara Hollywoods vackraste kvinna, och är man det är det ju självklart att man ska ha ett kritvitt Hollywoodleende. För att hålla tänderna vita borstar Zeta Jones inte tänderna med tandkräm, utan med jordgubbar.

Annons

– Jag borstar tänderna med jordgubbar för jag fick höra att de bleker tänderna naturligt och det fungerar verkligen. Och så smakar det bättre än de flesta tandkrämer också.

Saltvatten

Modellen Hailey Bieber förlitar sig på saltvatten för att ta hand om sin hy.

”Min hud mår alltid som bäst när jag har varit i havet”, har hon skrivit på Instagram, och kallat havet för ”det ultimata skönhetsknepet”. Hudläkaren Joshua Zeichner säger att saltvatten kan vara bra för personer som lätt får finnar.

– Havsvatten innehåller hög andel salt, vilket har en uttorkande och exfolierande effekt på huden. Det finns anekdotiska rapporter om att havsvatten hjälper mot hudåkommor som akne.

Annons
Hailey Bieber.

Isbad

Inför sitt uppträdande på VMA-galan förra året visade Lady Gaga upp hur hon satt i ett badkar fullt med is – något hon även tidigare berättat att hon gör i samband med konserter.

– Kontrastbad används ofta efter ett tufft träningspass eller en period av ökad aktivitet för att minska inflammation, skjuta upp muskeltrötthet, och minska trötthet och smärta, säger sjukgymnasten Lee Hanses till Allure.

Äta lera

Skådespelaren Shailene Woodley äter lera för att rena sin kropp, något hon erkände hos David Letterman. I hans tv-show sa hon att hon äter en tesked lera för att det ”fäster sig på andra ämnen i kroppen och hjälper din kropp att göra sig av med de ämnen som inte nödvändigtvis är det bästa för dig”.

Shailene Woodley
Annons