5 saker du kanske inte visste om Kate Winslet
1:14

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om Kate Winslet

(1:14)

Slå på ljud

Oscarsbelönade Kate Winslet, 46, är inte bara unik i sin skådespelarförmåga – hon är också sällsynt avslappnad kring sitt utseende. Medan många i Hollywood kämpar för att inte åldras, med fillers, botox och extrema skönhetsbehandlingar, så har Kate en annan syn på sitt åldrande.

– Jag har inga hemligheter. Jag vill säga det till alla kvinnor som försöker nå en Hollywood-look: det är en myt. Ärligt talat är det en myt. Kvinnor på röda mattan har suttit och fått hår och smink i fyra timmar för att se ut så där, och har antagligen gjort ansiktsbehandlingar varje dag veckan inför evenemanget. Jag vet för jag har gjort det och fått sådär många ansiktsbehandlingar. Det var en tid. För mig är hemligheten till att åldras oavsett ålder, i Hollywood eller inte, är att acceptera vem du är och acceptera att vi inte kan göra nåt åt förändring, säger hon i en intervju med Vogue.

Filmvärldens mest ikoniska klänningar genom tiderna

Den billiga hårfärgen använder Kate Winslet

Under pandemin har Kate Winslet inte kunnat komma iväg till frisören – som många andra – och valde då att färga sina rötter hemma för att slippa för lång utväxt. Hon använde sig då av L'Oréal's Préferénce, en vanlig hårfärg som säljs i de flesta livsmedelsbutiker. För den som vill testa att ha samma hårfärg som stjärnan så har Kate Winslet nyans 9.1.

– När jag var yngre brukade jag bleka delar av mitt hår med hjälp av en tandborste. Det brukade bli fel och fägas oranget och se hemskt ut, och jag undrade alltid varför jag inte kunde få det att se ut som det gör på paketet. Det som är bra med L'Oréal's Préferénce är att det är svårt att misslyckas för att färgen fungerar så bra. Jag färgade håret själv två gånger under nedstängningen förra året, bara lite i rötterna för att mitt eget hår är brunt. Får jag för lång utväxt ser jag bara riktigt trött ut. Det gick bra och det var lätt att följa instruktionerna, säger hon till magasinet.

Så gick det sen för skådespelarna i The Holiday

Hennes lekfulla inställning till hår och utseende har smittat av sig på hennes barn – båda av dem tycker om att färga håret i olika färger.

– Min son och hans vänner vill också konstant ändra sina hårfärger, så det blir ofta så att han frågar när de är hemma hos oss ”Mamma, får vi färga Jacks hår lila?”. Jag är hemsk och säger åt dem att ringa till sina mammor och kolla om det är okej. Hur blev jag föräldern med all cool hårfärg i huset? Men så är det, och det beror delvis på att jag har en dotter och att hon också alltid experimenterar med hårfärger och inser att hon köpt fel, så min son får hennes rester. Det är otroligt roligt.

Mest läst