Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Lägg festmakeup själv – 14 experttips!

25 dec, 2017 
AvJessica Blockström
festmakeup tips
Det behöver inte vara svårt att få till en riktigt fin makeup som sitter i timmar. Här delar vår skönhetsredaktör Jessica med sig av sina bästa partytips.
Annons

1. Askungemask

En välfuktad hud är bästa utgångsläget för en snygg bas. Därför börjar jag alltid med en ansiktsmask, oftast i arkform då det är både praktiskt och effektivt. Hos Leaders hittar du prisvärda varianter för alla önskemål. Maskerna är rikligt laddade med serum och gjorda i naturvänliga material. Pröva till exempel Oriental Camellia Calming Mask som lugnar, minskar rodnader och gör huden slätare. Ca 80 kr.

2. Lite räcker långt

Ta bara på lite primer, annars kan den börja rulla på huden när du börjar bygga på basen.

festmakeup tips

3. Lägg krut på brynen

När man sminkar sig lite mer än vanligt behöver även brynen fixas till och bäst är att använda en brynpomada. För att fixa formen kan du måla en linje vid undre kanten längst in och borsta färgen uppåt. Gå sedan till ovansidan och lägg en linje från högsta punkten och ner ut mot tinningen.

Annons

4. Concealerknep

Svårt att få concealern att se ”osynlig ut” under ögonen? Se till att huden här är ordentligt återfuktad. Ta på rejält med lättabsorberad ögoncrème och fortsätt sedan med resten av makeupen. Gå tillbaka och applicera concealer när ögoncrèmen hunnit sjunka in. Fokusera på området längst in där det brukar vara mörkast, men gå inte för nära franskanten. Avsluta med lite puder för att få det att fästa.

5. Sitter säkert

Vill man få en jämnare yta och ge makeupen något att fästa i så är en primer bästa produkten. ANNONS Pro Filt’r Instant Retouch Primer från Fenty Beauty håller huden matt, ANNONS Sisleys Double Tenseur har vårdande ingredienser som passar mogen hy. Och ANNONS Sensais Glowing Base SPF 10 ger lyster. Ca 345, 1 365 och 450 kr.

eyeliner

6. Lättmålad eyeliner

En riktigt fin eyelinerlook får du enklast med en gel-liner. Den glider på lätt och sitter bra. Ny favorit är ANNONS Shiseidos Instroke Eyeliner. Hos samma märke finns även en suverän pensel framtagen av makeupartisten Dick Page. Ca 330 och 290 kr.

Annons

7. Ny glöd

Ge huden glow genom att lägga lite highlighter på kindbenet och som ett V utanför ögonvrån. Krämiga varianter är lätta att applicera, till exempel H&M:s Halo Illuminiser som ger lite guldigt skimmer. Använd fingertoppen och dutta dit den på huden. Ca 100 kr.

8. Penntricket

Stoppa ögonpennan från att förflytta sig till oönskade ställen genom att måla med en skugga ovanpå. Använd en tunn pensel eller applikator och tryck försiktigt över hela linjen.

9. Smarta paletter

Just nu vimlar det av glittrande paletter från julens makeupkollektioner. Precious Rocks i Emerald är namnet på Diors skimrande skuggkvartett. Med Chanels Trait de Caractère får du snyggaste sotningen. Och hosANNONS YSL finns Dazzling Lights Edition med skuggor, läppstift, highlighter samt spegel. En lyxig liten låda som gärna får följa med på festen. Ca 620, 640 samt 875 kr.

10. Fransfokus

Våga pröva något nytt till festen. YSL:s färgade mascaror i Vinyl Couture-kollektionen ger en häftig franseffekt. Använd för sig själva eller lägg en bas med svart mascara och plussa på med färg längst ut på topparna. Finns i nio nyanser. Ca 370 kr.

lägga festmakeup

11. Stjärna på sekunden

Ett riktigt partytrick är Star Stamp Liner från the Body Shop. Det ser ut som en stämpel som man trycker mot huden för det där lilla extra – en tjusig liten stjärna på kinden. Ca 115 kr.

Annons

12. Bästa party-läppstiften

Gillar du flytande läppfärg är tipset Lip Magnet från Giorgio Armani. Vill du att färgen ska tonas från ljust till mörkt? Prova gärna Smashbox nya Be Legendary Triple Tone Lipstick med tre matchande halvmatta nyanser i ett stift. Ett mer traditionellt läppstift som sitter bra och håller färgen länge är Rodins Lipstick. Ca 355, 220 och 380 kr.

13. Magiska servetter

Jag har alltid ett paket med blotting papers i festväskan. Med dem är det lätt att dutta bort glans i ansiktet som kan dyka upp under kvällen. Pressa det tunna bladet mot huden och vips så är den fräscht matt och fin igen. Tjusigast just nu är ANNONS Fenty Beautys Invisimatte Blotting Paper. Ca 145 kr (refill 90 kr).

14. Låt naglarna glittra

Tycker du att skimmer på ögonlocken blir för mycket, men gärna vill ha lite på naglarna? Med Diors Vernis Liner får du snabbt till en het manikyr genom att dra en enda glimrande rand över naglarna. Grunda gärna med ett baslack först. Ca 280 kr.

Läs även:

Annons