Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktörens val: Bästa läppolja 2024

30 apr, 2024 
Läppolja lip oil
Härligt plumpande, skönt mjukgörande och lyxigt glossigt – de nya läppoljorna är drömmen för dig som älskar glans och vill kunna piffa läpparna snabbt utan spegel.
Annons

Att det fanns en tid då vi hade att välja mellan läppstift eller läppbalsam, men inget där emellan, känns nästan overkligt. Idag finns det läppstift med flera olika effekter. Men också läppbalsam-kategorin har tagit enorma skutt. Och glada är vi för det, annars hade vi kanske inte haft läppoljan, hetast på läpparna det senaste året. Så vad är det som gör att vi älskar just läppolja?

Därför är läppolja så bra

En läppolja är en hybrid mellan läppglans och läppbalsam. Vårdande men också snyggt på läpparna. Det ger ofta fin glans och de flesta märken som har läppolja har också versioner som ger färg. Men det är inte pang på läppstifts-färg. Tonerna är mer subtila eftersom de låter din egen läppfärg lysa igenom. Läppolja är dessutom så lätt att använda - bara att svepa på även om du är på språng. Det enda minus med en läppolja är att vissa väldigt pigmenterade varianter kan blöda ut i linjer som finns kring munnen. Det upplever jag dock inte med någon av de läppoljor som släppts det senaste året.

Annons

Bästa läppolja 2024 – enligt experten

Så vilka är favoriterna? Här är mina fem bästa.

1. Plånboksvänlig läppolja: Mirror Glaze Lip Oil, Hickap

Denna fruktigt doftande läppolja passar dig som vill ha en lite lättare formula. Man kan tro att den vridna applikatorn, som blir likt en skål, skulle lassa upp för mycket läppolja men det är nästan tvärtom. Mirror Glaze Lip Oil finns i två varianter, en aprikos och en rosa, men ingen av dem ger så jättemycket färg. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

mirror glaze lip oil från hickap i Peach of Mind
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Lyxigaste läppolja: PhD Hybrid Lip Oil, Haus Labs by Lada Gaga

Den här läppoljan gör inte bara läpparna lena och glansiga. Ytan blir dessutom snyggt utjämnad trots att formulan är transparent. Du får en hel hög med vårdande ingredienser som olja från kaktusfikon, extrakt från portlak, squalane och peptider. Ändå sitter det förvånande länge, faktiskt timmar efter applicering (om du inte bryter av med en måltid förstås). Det doftar ingenting och finns i fyra nyanser plus en helt neutral. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

PhD Hybrid Lip Oil från Haus Labs i Secondary

3. Glansigaste läppolja: Gloil, LH Cosmetics

Härligt krämig med snyggt blank finish, det är några av egenskaperna jag gillar med läppoljan från makeupartisten Linda Hallbergs märke. Den gör också läpparna ljuvligt mjuka tack vare näringsrika oljor tillsammans med hyaluronsyra. Den finns dock endast i en helt transparent variant. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Gloil från LH Cosmetics
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Vårdande läppolja: Kush Lip Oil, Milk

Solrosolja, kokosolja, kameliaolja och CBD-olja är bara några av de välgörande ingredienserna du hittar i den här sköna stjärnan som har känslan av en olja men håller sig ändå kvar på läpparna oväntat länge. De olika nyanserna anas knappt, du får bara en lätt förstärkning av din naturliga läppfärg. Jag gillar också applikatorn, den är otroligt mjuk och behagligt skön, samma form som Haus Labs men lite större. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Kush Lip Oil från Milk Makeup
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Klassisk läppolja: Lip Comfort Oil, Clarins

Läppoljan som från början var tänkt bara som en tillfällig produkt har snart nästan 10 år på nacken. Och det är inte svårt att förstå varför. Formulan har visserligen uppdaterats sedan lanseringen men är fortfarande härligt krämig, applikatorn är väldigt generös (nästan så den är svår att få upp) och bland de vårdande ingredienserna hittar du ekologiska växtoljor från hasselnöt, jojoba och nypon. Jag tycker att det här är läppoljan som ger den mest plumpande effekten. Den finns också i flest antal nyanser, från den transparenta Honey till den lila Plum som faktiskt ger bra färgeffekt. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Lip Comfort Oil från Clarins i Honey
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Så kan du använda läppolja

Det vanligaste sättet att använda läppolja på är såklart för sig själv, utan någon annan produkt. Men det är också väldigt fint att grunda med en läppenna under om du vill ha mer djup eller kanske har en favoritfärg på läppenna som du gärna vill glossa upp. För en riktigt modern och trendig 90-tals look målar du läppennan runt konturen, sträcker färgen en liten bit in på läppen och avslutar med din läppolja.

Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder
Annons