Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Läppstiftsfärgen som får dina tänder att se vitare ut

26 jan, 2023 
AvMärta Börjeson Munk Kaij
FotografTT
läppstiften för gula tänder
Julia Roberts läppstiftsfärg som ger ett vitare leende.
Sminkets kraft har inga gränser! Upptäck hur du med rätt läppstiftsfärg kan skapa illusionen av ett vitare leende och undvika att dina tänder ser gula ut.
Annons

För många är läppstiftet en viktig del av sminkrutinen. Men tyvärr är det många läppstift som får tänderna att se gula ut. Femina guidar till färgerna att undvika som får dem att se gulare ut än vad de faktiskt är, och läppstiften som får dina tänder att upplevas som vitare.

få vitare tänder med rätt läppstift

Julia Roberts är känd för sitt vackra leende och ses oftast i den smarta läppstiftsfärgen som ger illusionen av vitare tänder.

Vilka läppstiftsfärger får mina tänder att se vitare ut?

Nyckeln till att få dina tänder att se vitare ut ligger i läppstiftets underton. Alla läppstiftsfärger är baserade på tre färger: blått, gult eller rött. Läppstift som har en blå baston har en kallare färg, vilket är bäst för att få ditt leende att se vitare ut. Nyanser av blått kontrasterar och motverkar nämligen tändernas naturliga gula toner. Exempelvis hjälper ljusa nyanser av rosa och den klassiska Hollywoodröda nyansen med blå undertoner verkligen till att ge intrycket av vitare tänder.

Annons

Vilka läppstiftsfärger ska jag undvika?

De färger som ska undvikas är varma nyanser med brun eller orange underton, eftersom de framhäver de gula tonerna i dina tänder.

5 läppstift som får dina tänder att se vitare ut

Vi guidar till de bästa läppstiften som ger intrycket av ett vitare leende!

Det är alltid säsong för röda läppar! Detta läppstift från L'Oréal Paris i nyansen Red Passion är en perfekt färg för att få dina tänder att se vitare ut. Den har en blå-baserad nyans och en mjuk konsistens som tillför fukt till läpparna.

rött läppstift med återfuktande konsistens från L'Oréal Paris

De subtila blå inslagen i denna mjukt rosa nyans från BeautyAct kontrasterar fint mot tänderna och får dem att se vitare ut. Läppstiftet har en återfuktande formula som ger ett långvarigt resultat som inte klibbar.

rosa läppstift med lång hållbarhet från Beautyact

Vackert och lyxigt läppstift från Sensai i nyansen Sazanka Red som ger intrycket av ett vitare leende. Är skapad för att förbättra cirkulationen, minska fina linjer och öka återfuktningen i läpparna.

Återfuktande rött läppstift från Sensai

Ursnyggt läppstift i den rosa nyansen Pink For Me, som drar åt det kallare hållet. Ger en satin-liknande känsla på läpparna.

Rosa läppstift med blå underton från maybelline

Det ikoniska läppstiftet i nyansen Whirl har en gammelrosa matt ton som passar till alla tillfällen och får tänderna att se vitare ut.

matt rosa läppstift från mac
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy
Annons