Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Jag sminkar min mascara på ett konstigt sätt – det ger så långa fransar

01 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Azaria visar hur hon applicerar mascara.
Långa, böjda, svarta ögonfransar är något många drömmer om – och kämpar för att få till.
Sminkexperten Azaria McKinnon visar sitt okonventionella sätt att applicera sin mascara, som gör att hon får riktigt långa ögonfransar.
– Om du letar efter sätt att få dina ögonfransar att se effektfulla ut, så ska du kolla vidare, säger hon i ett viralt klipp.
Annons
Mogen hy #7 – Så tar du bort mascarakladdetBrand logo
Mogen hy #7 – Så tar du bort mascarakladdet

Att få ögonfransar som både är långa och böjda, och dessutom håller sig långa och böjda under dagen är helt klart lättare sagt än gjort. Vi är många som dagligen kämpar med att få till de där dramatiska och iögonfallande fransarna.

Sminkprofilen Azaria McKinnon har ett lite ovanligt knep för att få till sina otroliga fransar, och har inför sina 1,5 miljoner följare delat med sig av tipset. Klippet, som publicerades 2022, blev viralt och har gillats av en halv miljon människor – det är helt enkelt väldigt många människor som blivit nyfikna och velat testa knepet.

– Om du letar efter sätt att få dina ögonfransar att se effektfulla ut, så ska du kolla vidare, säger McKinnon i klippet på Tiktok.

Hon berättar att hon tidigare har använt ögonfransserum för att få längre fransar, men att hennes mascaratrick är det som gjort störst skillnad för henne.

Annons

– Jag ska visa hur jag gör för att få mina fransar så långa, för jag lägger mascaran på ett väldigt konstigt sätt, och jag tror att det är därför de blir så, säger hon i klippet och fortsätter:

– En varning, vi kommer se ut som en galen tvättbjörn i fem minuter men det är okej.

Så applicerar hon mascaran

Azaria har flera steg i sin rutin. Hon börjar med att separera fransarna med en borste och sedan böja ögonfransarna med en ögonfransböjare, innan det är dags för mascara. Hon använder sig av Maybelline Push up mascara, en mascara med en väldigt tunn applikator.

– Först gör jag det undre lagret, och borstar upp på fransarna som vanligt. Nästa steg är helt klart viktigast – när alla fransarna är täckta så går jag tillbaka och snor runt fransarna på borsten, säger Azaria och visar.

Det hon gör är alltså att applicera ett lager mascara som vanligt underifrån. Sedan tar hon ett till lager men lägger det ovanpå fransarna, och snurrar fransarna runt den tunna borsten för att täcka fransarna ordentligt och ge dem extra böj. Det här sättet gör det dock lätt att kladda lite mascara, men när den torkat in efter några minuter är det lätt att ta bort med en tops.

Bland kommentarerna är det många som blir nyfikna och imponerade av knepet.

”Vänta, det är så smart”, skriver en person.

”Ja, det är så här jag gör varje gång”, skriver en annan.

@azaria.mckinnon

how i make my lashes look so long with mascara!! comment any qs you have love you besties #mascara #makeuptutorial

♬ original sound - Azaria McKinnon
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen på
Annons