Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

70 år gamla sminkprodukten älskas fortfarande

21 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, privat.
Max Factor creme puff puder
Max Factors Creme Puff-puder lanserades redan 1953 – och har hållit sig aktuell sedan dess.
Trots att den prisvärda sminkprodukten är över 70 år gammal är den mer älskad än någonsin, och har riktigt trogna användare.
– Det fungerade perfekt för min hy då, och fungerar fortfarande super – på en 20 år äldre hud, säger Feminas Margareta Gotthardsson.
Annons
Jenny Alversjös sminktipsBrand logo
Jenny Alversjös sminktips

Vissa produkter blir klassiker av en anledning – de har helt enkelt gjort jobbet för väldigt många människor under lång tid. Och smink behöver inte vara dyrt för att bli älskat och fungera fläckfritt.

En produkt som verkligen kvalar in som klassiker är det Creme puff-pudret från Max Factor. Det lyckas med konststycket att matta ner hudens glans utan att det känns torrt och stramt. Det pressade pudret lanserades första gången redan 1953, och är en av sminkmärkets mest omtyckta produkter – så pass omtyckt att vi har två trogna fans bara på Feminas redaktion!

– Detta puder är min absoluta favorit och jag har använt det i minst 10 år! Jag gillar att det känns lätt och lägger sig i ett tunt lager och man kan lätt anpassa färg efter säsong. Det är också mycket enkelt att fylla på under dagen och kvällen med en bra borste, och ser inte konstigt eller kakigt ut, säger Feminas redaktör Elin Slättberg.

Annons

Använt pudret i 20 år

Även Feminas redaktionschef Margareta Gotthardsson har använt och älskat pudret i många år.

– Jag började använda detta puder som tonåring på tidigt 00-tal. Det fungerade perfekt för min hy då, och fungerar fortfarande super – på en 20 år äldre hud. Det mattar ner utan att det känns kakigt, och jag behöver aldrig oroa mig för att jag glänser på ett sätt jag helst vill undvika. Jag har otroligt mycket dyrare varumärken i badrumsskåpet, men återkommer alltid till detta från Max Factor, säger hon.

Det hyllade pudret finns nästan överallt – du kan till och med hitta det i välsorterade matvarubutiker. Klicka här för att komma direkt till sminkprodukten! (reklamlänk)

Max Factor Creme Puff pressed powder
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!
Annons