Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Modellens smarta knep för hår och kläder – som alla kan använda

26 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Modellen Mary Grace.
Som fotomodell förväntas du alltid vara redo att visa ditt snyggaste och mest moderiktiga jag – så det är inte konstigt att de sitter på en del bra knep.
Modellen Mary Grace delar nu med sig av tips för både kläder och hår som har hjälpt henne under karriären, och som alla kan dra nytta av.
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024

Fotomodeller måste hela tiden vara anpassningsbara och redo att leverera – det går inte att klaga på att skorna inte passar under modevisningen, eller att ha frissigt hår (om det inte hör looken till). När man arbetar i en sådan miljö plockar med på sig vissa knep som kan hjälpa en, och som faktiskt kan hjälpa vem som helst i vardagslivet!

Mary Grace arbetar som modell, men har också över en miljon följare på Tiktok, för vilka hon delar med sig av sina bästa knep som hon lärt sig under sin tid i branschen.

Annons

Hennes första tips handlar om att slippa halka runt med nya skor, vare sig det är inomhus på hala stengolv eller utomhus. Hon visar hur hon tar en sax och skär under skons sula för att skorna ska bli mindre glatta.

”Att klippa botten på nya skor hjälper dig att gå utan att halka”, skriver hon i videoklippet.

Smarta tipset för håret

Nästa knep är också skorelaterat – men handlar om att slippa skavsår. Skavsår är bland det mest irriterande som finns, speciellt om man inte har möjlighet att byta skor eller ta på plåster. För att förebygga och slippa skavsår helt så applicerar Mary Grace deodorant bak på hälen.

Hon avslutar med ett hårknep. Alla som har mössa eller halsduk på sig på vintern vet hur jobbigt det kan vara att ha frissigt eller elektriskt hår. Det går dock att motverka enkelt med hjälp av en klädvårdsborste, som man annars använder för att få bort hår och skräp från kläder. Genom att borste håret med en sådan så lägger sig det elektriska frisset med en gång, och håret ligger som du vill att det ska.

Annons

Bland kommentarerna är det många som är tacksamma för de praktiska tipsen.

”Kan inte fatta att jag inte visste om det här”, skriver en person.

”Wow tack, du har räddat mitt liv”, skriver en annan person dramatiskt.

Behind the scenes Femina - Matcha dukningen med din lookBrand logo
Behind the scenes Femina - Matcha dukningen med din look
Annons