Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Ögonbrynstrenden tar över nätet – här är allt du behöver veta om eyebrow blindness

10 jul, 2024 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Formen på ens ögonbryn kan förändra en hel look. Nu kommer fenomenet eyebrow blindness.
Annons
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen på

Vi är nog många, i alla fall om vi är födda på 1970- eller 1980-talet, som gick loss liiite för häftigt med pincetten på 90-talet. Plötsligt var våra ögonbryn tunna som streck. En look som vi i dag knappt vill kännas vid.

Och ja, det är precis det som den virala trenden eyebrow blindness handlar om. Ögonbrynstrender är ju ökända, antingen skapar de, eller så förstör de, en hel look. Via begreppet eyebrow blindness minns folk nu, i sociala medier, sin egen ögonbrynsblindhet, det vill säga när de varit ”blinda” för hur deras ögonbryn fick dem att se ut.

Ögonbrynsblindhet hänvisar till en tid då man har fallit offer för att forma sina bryn baserat på aktuella trender. Detta inkluderar 90-talet och början av 00-talet när kändisar som Gwen Stefani i Drew Barrymore (och vi vanliga, dödliga!) plockade ögonbrynen riktigt tunna. Runt 2010-talet började dock folk kasta bort sina pincetter och en ny trend såg dagens ljus. Plötsligt skulle brynen vara riktigt tjocka. Även där blev det inte alltid helt lyckat. Många vittnar om att de hade bryn som såg ut som sniglar. Oavsett storleken på en persons ögonbryn hänvisar trenden eyebrow blindness till en tid i en människas liv då hen var blind för om dessa trender såg bra ut i det egna ansikten.

Annons

Då blev eyebrow blindness viralt

Begreppet eyebrow blindness såg dagens ljus, och blev viralt, en kort tid därefter, i juni 2024 efter att ett flertal TikTok-användare börjat dela med sig av sina egna personliga erfarenheter. I skrivande stund har mängder av klipp lagts ut på sociala medier-plattformen. Dessa har miljontals visningar och kommentarer – nära160 miljoner.

Men, vad handlar då fenomenet om? Jo! Att vi inte borde följa trender när det kommer till våra ögonbryn, utan att hitta den form som passar bäst i vårt eget ansikte.

– Människor hoppar på vilken trend som helst men ångrar sig sedan, säger ögonbrynsexperten Damone Roberts.

Har man ingen aning om vilken form på brynen som passar bäst till ens ansikte gör man bäst i att söka sig till någon professionell. Dessa kan hjälpa dig på vägen mot de ultimata ögonbrynen, menar Damone Roberts.

Källa: The Sun

Annons