Claudia Schiffer och Cindy Crawford ler.
1:57

Efter reklamen: 90-talets supermodeller – det här gör de i dag

(1:57)

Det senaste decenniet har många av de stora trenderna gått ut på att det inte ska se ut som att man har ansträngt sig. Sminket ska inte synas, och det lockar i håret ska se ut som att de formats av några salta dopp i havet, och inte att man ansträngt sig med locktången en timme.

Men nu går vi i en ny riktning – och omfamnar glamouren på nytt. De stora välfönade frisyrerna och Hollywoodlockarna från 90-talet och början av 00-talet är tillbaka – och trenden har minst sagt slagit rot bland kändiseliten.

Trassel, tovor & andra hårproblem – så löser du dem!

Tänk supermodellhår i stil med Cindy Crawford, Chirsty Turlington och Claudia Schiffer så förstår du looken som eftertraktas. Hår som man ser har tagit tid att styla, som vågar ta plats och som ser riktigt dyrt och lyxigt ut.

– Allt från 90-talet kommer tillbaka nu, från sminktrender till accessoarer till hår, så det är logiskt att det 90-talstypiska stylade håret är nästa hit, säger kändisfrisören Laura Polko till Glamour.

Därför sprids snygga trenden

Det är inte bara kändisarna som älskar den nya hårtrenden heller. På sociala medier som Tiktok sprids tips på hur man stylar håret på rätt sätt, och vilka hårverktyg som behövs för den ultimata looken.

Det är inte första gången som 90-talshår blir trendigt – förra året såg man många kändisar med uppsatt hår med inramande slingor runt ansiktet. Men nu har man gått vidare till polerat modevisningshår – gärna med gardinlugg.

– Corona gav folk chansen att ge sitt hår en paus och ta hand om det genom att lufttorka och använda hårmasker utan att lämna huset. En voluminös, polerad föning är det perfekta sättet att visa upp sitt vackra, glänsande, hälsosamma hår, säger kändisstylisten Alex Brown till sajten.

10 Oscars-frisyrer vi aldrig glömmer

Inspireras av kändisarnas moderna frisyrer!

Mer läsning

Femina