Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Parfymexperten: De här dofterna får jag flest kommentarer för

31 aug, 2023 
AvAino Oxblod
Fotograftt, pressbild.
Jenny Rydhström är parfymexpert.
Att få hör att man luktar gott är ett smicker som alla blir glada av att få, men vilka parfymer är det flest reagerar på?
Jenny Rydhström är grundare av sajten Gents och har testat tusentals parfymer genom åren, och vet vilka dofter som ger upphov till komplimanger.
– Det är oftast de som doftar starkt som man får kommentarer för, säger Jenny Rydhström.
Annons
6 Artister som släppt sin egen parfymBrand logo
6 Artister som släppt sin egen parfym

Få komplimanger kan göra en så glad som att få höra att man luktar gott, oavsett om det är ett nytt schampo, en body lotion eller en parfym. Men finns det parfymer som gör att du har större chans att få komplimanger än andra?

Ja, säger parfymexperten Jenny Rydhström. Hon är grundare och vd för Gents, och har ett stort parfymintresse som genom åren har fått henne att testa tusentals parfymer från världens alla hörn. Jenny Rydhström har märkt att det är en viss typ av parfym som ger upphov till mest smicker.

– Det är oftast de som doftar starkt som man får kommentarer för, vilket är helt naturligt eftersom det är de starka parfymerna som omvärlden lägger märke till. Men lika mycket får man tänka på att mottagarens nästa ibland registrerar dofter omedvetet. Precis som man kan nosa sig till nervositet eller rädsla, så kan parfymer ge stark effekt även om de bara viskar, säger Jenny Rydhström.

Annons

Parfymen som ger experten pondus

Hon konstaterar att det finns en parfym bland hennes favoriter som hon märker påverkar omgivningen.

– Kyara från Di ser är en sådan parfym – även om den är så mild att knappt någon märker att jag bär parfym överhuvudtaget, så ser jag en reaktion hos omvärlden i form av att jag tillskrivs en pondus som jag ibland inte ens har.

Om du tycker om att bära parfymer som doftar sött är också chansen högre att du får komplimanger för det.

Dessutom har många en tendens att kommentera sötare dofter, de ligger ofta kvar bra på huden och uppfattas som mer sensuella. De torrare dofterna saknar sötma och är mer professionella – de är mer diskreta och fungerar därför bättre i ett kontorslandskap.

Annons