Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Parodi på make up-tutorials gör succé – den är så relaterbar

16 mar, 2017 
AvNanna von Knorring
Har du försökt återskapa en snygg professionell sminkning, men inte riktigt landat i samma slutresultat? Få är lika kunniga som experterna i sociala medier, något den här youtubern påminner oss om med en stor dos humor.
Annons

Tanya Hennessy, 31, är radioprogramledare och bosatt i Canberra i Australien, men har nu blivit en viral succé med stora delar av världen. I ett klipp på Facebook gör hon en mer realistisk version av en make-up tutorial, en genre som är populär bland youtubers.

I stället för att visa upp ett dussin dyra produkter och vara en fullfjädrad make-up artist är Tanya som så många andra kvinnor som lägger sin makeup varje dag och har inte full koll på alla detaljer. Hon visar upp sina gamla sminkborstar vars märken suddats ut under årens gång, en mascara hon haft i evigheter och hur hon gör sin contouring – utan att egentligen ha någon aning om hur den ska göras.

När hon lagt en primer i ansiktet konstaterar hon: ”Egentligen vet jag inte vad den gör eller vad det är, men den var väldigt dyr så jag fortsätter att använda den.”

Klippet har setts över sex miljoner gånger och lockar definitivt fram ett skratt och igenkänning hos den som använt smink eller tittat på sminkfilmer på Youtube.

Se klippet här:

Annons